Manga Yorumu | Tsugami Ooba - Takeşi Obata | Death Note

12 Mart 2017 Pazar


Manga Adı/Orijinal: Death Note - Desu Noto (Ölüm Defteri)
Manga Yazarı: Tsugami Ooba
Manga Çizeri: Takeşi Obata
Çeviri: H. Can Erkin
Basım: Akılçelen Kitaplar

Mutlu pazarlar minna-san!  Bu kez bir farklılık yaptım ve manga ile geldim. Death Note serisini çoğu kimse duymuştur. Artık kült haline geldi.  Aslında mangaları uzun zamandır almıştım ve kitaplığımda duruyordu ama animesini beş defa izlediğimden olsa gerek ertelenmiştim okumayı. Araya başka kitaplarda girince seri tamamlanmış olmasına rağmen benim elimde sadece ilk dört serisi var.
En yakın zamanda tamamlamam lazım tadı damağımda kaldı.  Zaten manga ve çizgi romanlar bir oturuşta okunuyor. Biz konuya geçelim. :)

Konusu: 

Konuya gelecek olursak; Yagami Light (Kira), derslerinde çok başarılı zeki bir oğrencidir. Bir gün eline Death Note (Ölüm Defteri) isimli defter geçer ve dünyadaki tüm suçluları öldürmeye yemin eder. Ancak karşısında sadece ilgisini çekecek davalarla ilgilenen üstün zekalı dedektif L (Lawliet) çıkacaktır.

Alıntılar:



Yagami Light/Kira: Hep savunmada olursan asla kazanamazsın, kazanmak için saldırmak zorundasın.







L/Lawliet: Hayatını riske atmak ve hayatını mahvedecek bir şey yapmak tamamen zıt şeyler. 






Yorumum: 

 Animesini izlediğim zamanlar bu seriyi herkese övüyordum, durum hala da öyle.  Animesini mutlaka izleyin derim ilgiliyseniz ama mangası da bir harika. Çizimleri gayet kaliteli. Karakterler sizi içine çekiyor ve bırakamıyorsunuz. Konusu çok sağlam. Kurguya hayranım. Animesi neyse mangası da o benim için. Gözü kapalı herkese öneriyorum.  Eğer anime ve manga seviyorsanız mutlaka okumanızı öneriyorum. Konusuna zaten diyecek bir şeyim yok. İşlenişi, anlatımı her şeyiyle harika. Mangakasını kıskandığımı bile söyleyebilirim. Böylesine bir kurguyu kaçırmak istemezseniz.  Ben ilk bölümlerde Kira taraftarıydım ama seri boyunca fikrim değişti ve tarafımı L'den yana seçtim. Okuduysanız sizin tarafınız ne?  

Mutlu kalın! 

    Favori anime soundtracklardan biri Kyrie ^^

13 yorum:

  1. Death Note.. İzleyip de etkisinde kaldığım bir animeydi,eminim mangası da güzeldir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manga ve anime hemen hemen aynı ilerliyor, hatta sanırım bir değişiklik yok. :)

      Sil
  2. Animesi gerçekten harikaydı, benim izlediğim ilk animeydi ayrıca. O yüzden sanırım yeri bende çok ayrı. Mangalarını okuma fırsatım olmadı henüz, sadece ilk cildi okuyup bırakmıştım :/ Animeden hemen sonra okuyunca sanırım öyle oldu. Aradan zaman geçtiğine göre bir kez daha deneyebilirim okumayı galiba. Yorumunla yeniden heveslendim, ne yalan söyleyeyim :') Ben de senin gibi ilk önce Kira'yı savunuyordum fakat sonra L tarafına yaklaştım. Fakat hala daha Kira'dan nefret edemiyorum. Kendine göre sebepleri vardı ve yaptıklarını yapmak da her babayiğidin harcı değildir yani. Sonu kalbimi çok kırmıştı mesela... Alakasız olacak ama, playlistinde çalan ilk parça çok tanıdık geliyor ama çıkaramıyorum bir türlü. Rica etsem adını yazabilir misin? :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende seninle aynı fikirdeyim. :) Şu an bozulmuş ama hangi parçayı sorduğunu biliyorum. Eğer Yürüyen Şato animasyonunu izlediysen hatırlarsın hemen. Müziğin ismi: Joe Hisaishi - Howl's Moving Castle ;)

      Sil
  3. Sağlam konulardan biridir bu yüzden Animesini bir defa izleyebildim. Kafanız biraz bozuk ve depresif halde iseniz sakinleşin öyle izleyin ya da okuyun.Sizi çok yönlü hayat bakış açısıyla, değişik karakter oluşumlarıyla, zihninizi biraz zorlayacak ama iyi ki okumuşum ya da izlemişim dedirtecek konulu Death Note.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Death Note gerçekten zeka sınırlarını zorlayan bir anime.

      Sil
  4. blogunuzu izlemeye aldım sizide bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. Hiç duymadım ben. Yaşım mı tutmuyor acaba.)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alakası yok Saadet abla, istediğin zaman izleyebilirsin bu animeyi. :)

      Sil
  6. Maalesef Gerekli Şeyler mangaların yayın haklarını aldığından beri 14-16 TL gibi fiyatlara almak zorunda kalıyoruz. Death Note önceden TL idi. Bu durum çok sinir bozucu.

    YanıtlaSil

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS