ANİME İNCELEMESİ: LOVELY COMPLEX

6 Mart 2016 Pazar

ÖN YARGILARINIZI KIRIN: LOVELY COMPLEX 


Anime adı: Lovely Comlex (LoveCom)
Tür: Komedi, Romantik, Okul (Shoujo)
Bölüm Sayısı: 24
Yapım Yılı: 2007
   
Kendinizle ilgili bir probleminiz ya da kendinizde beğenmediğiniz bir yanınız mı var? Başkalarının size ön yargılı olmasına izin vermeyin. O zaman Lovely Comlex kendiniz hakkındaki düşünceleri değiştirebilir! Nasıl mı? Dinleyin. 

Hey Otaniii! Hey Koizumiii! Birbirlerine seslenme tarzları dahi aklımdadır.


 Başrollerimiz;


Risa Koizumi
Kendisi 170 cm boyunda, lise çağındaki bir öğrenciye göre hemcinslerinden farklı olarak boyun uzunluğundan çok şikayetçidir. Koizumi derslerinden kaldığı için yaz okuluna gitmek zorunda kalır. Ancak buraya başka bir sınıftan uzun boylu yeni bir öğrenci gelir, birbirlerinin çok benzediğini düşünen Koizumi, ona açılmak ister ama bir türlü yapamaz. Aşırı tatlı, tam bir komedidir!

Otani Atushi
156 cm boyunda, ortalama bir Japon erkeği ve lise çağındaki bir öğrenciye göre oldukça kısadır. Boyunun kısalığından dert yakınan Otani, geçmişte aşk yaşadığı bir kızı unutamaz ve kendi sınıfından bir kıza çok benzetir ama o da bir türlü açılamaz. Yeri geldi kalbimi çaldı, yeri geldi tam bir mankafa oldu ama kısa olmasına bakmayın, Otani’ye aşık olacaksınız!

İkilimiz, boy farklarından dolayı birbirlerine sürekli atıfta bulunurken birdenbire tüm okulun gözdesi olur ve All Hanshin Kyojin olarak çağrılmaya başlanır. Bu lakap aslında Japonya’da biri kısa, biri uzun iki kişinin sunduğu bir programın adıdır. Not: Bazı yazılarda ‘’Deve ile Cüce’’ olarak geçer ki bu yanlıştır. Kısaca komedi ikilisi olarak anılırlar. Birbirinin zaaflarını fark eden bu ikili birbirlerine yardım etmeye karar verdiklerinde olaylar silsilesi başlar!

Otani ve Koizumi birlikte vakit geçirdikçe aslında birbirlerine ne kadar benzediklerinin farkına varırlar. Örneğin; Umibozu! Bu kez iş yalnız Koizumi’ye kalır.


Animeyi izlerken hem güldüm, hem ağladım hem de çok fazla eğlendim. Öyle bir animeydi ki, kendimle ilgili takıntılarımın, yersizce kapıldığımın düşüncelerimin farkına vardım. Hayır, hayır! Kesinlikle abartmıyorum. Ben gerçekten kendimle ilgili olumsuz fikirlerin farkına vardım ve düzelmeye başladım. Bu anime sayesinde artık kendime ve çevreme farklı açıdan bakıyorum. Benim hakkımda kim ne düşünür, kim bana karşı nasıl yaklaşır umurumda değil. Çünkü ben sadece benim. Bu seriden öğrendiğim bir başka şey ise, gerçek dostlukların nasıl ilerlediği oldu. Ayrıca anime bir diğer özelliği ise karakterlerin Japon Kansai bölgesinde ki, Kansai-ben lehçesini konuşmalarıdır. Açıkçası Otani ve Koizumi’ye en çok şiveleri yüzünden gülüyordum. Özellikle birbirlerine laf attıkları sahnelerde farkı çok görülüyor. Hatta anime de bile buna yer verilmiş, şahsen şive olayına çok takılmıştım.

Diğer Karakterler;

Nobuko İshihara
Risa Koizumi’nin en yakın arkadaşıdır ve Otani ile ilgili duygularının farkına varmasında etken kişiliktir. Seri boyunca Risa’dan desteğini esirgemez.

Chiharu Tanaka
Risa’nın, erkeklerden oldukça çekinen en yakın ikinci arkadaşıdır. Otani’nin geçmişte benzettiği ve yakınlaşmak istediği kişiliktir.

Heikichi Nakao
Nobuko’nun sevgilisidir. Bu ikilinin ilişkisine bayılacaksınız. O da Nobuko gibi Athushi ve Risa konusunda etkili oldu.

Riyoji Suzuki
Risa’nın en başta hoşlandığı çocuktur. Sessiz ve sakin bir kişiliktir. Erkeklerden korkan Chiharu için ideal bir tiptir.

Haruka Fukagawa
Risa’nın çocukluk arkadaşıdır. Çocukken arkadaş çevresinden sürekli dışlanmış ve kendisini hep Risa koruyup kollamıştır. Bu yüzden Risa’ya aşık ve Otani’den nefret eder. Fiziksel özelliği ile sataştığı sahnelerde gülme krizine girebilirsiniz.

Seishiro (Seiko) Kotobuki
Beni şoke eden karakterlerden biridir. Otani’den hoşlanıyor ama uyarıyorum. Onunla ilgili gerçeği öğrendiğinizde afallayabilirsiniz.

Mayu Kanzaki
Anime de gıcık kaptığım karakterlerden birisi. Otani’nin kız arkadaş eskisi ve ondan fiziksel özelliği yüzünden ayrıldığı için Otani’de derin güvensizlik duygusu yaratmıştır.

Umibozu
Koizumi ve Otani’nin adını duyduğunda gözlerini fal taşı gibi açtıkları, hayranı oldukları sanatçı.

Mimi Yosioka
Sinir olduğum karakterlerden bir diğeri. Tam anlamıyla; ikiyüzlü! Yaşının küçüklüğüne göre Risa ile aynı boylarda ve modellik yapmaktadır. Aynı zamanda Otani’nin komşudur ve ona karşı takıntılıdır.

Kohari Kouzuki
Risa ile aynı iş yerinde çalışıyor. Umibozu hayranı. Otani’den sadece birkaç cm uzundur ve Risa’dan hoşlanıyor. Otani ve Risa’nın ilişkisine bu çocuk resmen vurgun olmuştur.

Kunumi Maitake
Okula gelen yeni öğretmendir. Çok genç yakışıklı olduğu için kızlar arasında epey popüler olur. Kendisine Maity-sensei olarak seslenmelerini ister. Otani’yle olan atışmaları da çok güldürür. Otani ondan nefret eder, çünkü Risa’nın kalbini çalmıştır. 


Çok mu fazla uzattım? Anime de sadece bir kısa ile bir uzunun aşkı değil gerçek hayattan zorladığımız olaylara da yer veriliyor. Ön yargılarınızı kırıp, hayata daha pozitif bakmanızı sağlayacak şahane bir seri. Benim için yeri çok farklıdır. İzlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Ayrıca harika, çok eğlenceli bir openinge sahip. Dinlemek isterseniz, Lovely Complex 

Seri hakkında daha temel bilgiye sahip olmak isterseniz, LoveCom


Görüşmek üzere! 

22 yorum:

  1. Benimde izleyeceklerim arasında yer alan bir anime ama henüz izleyemedim :3 Ellerine sağlık güzel bir yazı olmuş tam okumadım spoiler yememek için ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim gerçekten, mutlaka izlemelisin. ^^ Aslında spoiler vermemek için kendimi zor tuttum yine de spoiler vermedim. Sadece karakterler hakkında kısa bilgiler. :)

      Sil
  2. 24 bölüm kısaymış. Güzel olur izlemesi. Türkçe alt yazılımı izliyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında animesi yapıldığında mangası devam ediyordu, o yüzden tadında bitirdiler diye düşünüyorum. Evet belirli çeviri fansub grupları çeviriyorlar izliyoruz. www.turkanime.tv sitesinden izleyebilirsin. :)

      Sil
  3. Hahah çok tatlı bir animeydi ya :) Aramıza hoşgeldin canım. Çok iyi anlaşacağımızı düşünüyorum.
    Anime ve Manga yorumlarını bekliyor olacağım
    Çok öptüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bıkmadan tekrar tekrar izleyebilirim. :) Hoşbuldum bende çok iyi anlaşacağımızı umuyorum. İzlediğim, okuduğum anime ve mangalar hakkındaki yorumlarımı kısa zamanda yazıp paylaşacağım, ilgin beni çok mutlu ettim canım. Bende çok çok öptüm. :)

      Sil
  4. Bu animeyi izlemiştim ve gerçekten ben de çok eğlenmiştim :) çok komik bir anime izlenmesi gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de izlenmesi gerekenler arasında. Kim benden anime tavsiyesi istese en önce mutlaka izlemelisin dediğim seriden biri. :)

      Sil
  5. Benim izlemeyi düşündüğüm ama bir türlü fırsatını bulup izleyemediğim animelerden kendisi.. O kadar güzel anlatmışsın ki en kısa zamanda izleyeceğim kesinlikle! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka izlemelisin! :) Çevremde ki insanları anime izlemeye teşvik etmeye bayılırım ama gerçekten zamanının hakkını veren bir anime. Çok teşekkür ederim canım. :)

      Sil
    2. İzlediğimde gelip yorumumu yapacağım yine. Çok geniş bir anime geçmişim yok ama izlemediysen "kamisama hajimemashita" animesini izlemelisin bende ona hastayım :) Sanırım anime izleyenler olarak önermelere bayılıyoruz :))

      Sil
    3. Yorumunu bekliyorum mutlaka! :) Kamisama Hajimemashita 2 sezonunu da izledim. En sevdiğim serilerden birisi. Tomoe, sevgili tilki favori karakterlerimden birisi. :)

      Sil
    4. Baya geç kalmışım öneri için tüh.. :) Ah Tomoe.. "Anime karakterine aşık olma hastalığı"na yakalanmıştım onun yüzünden. :)

      Sil
    5. Çoğu animeyi izlemişimdir :) Tomoe kalbimi, yanılmıyorsam ilk sezonun 7. bölümünde çalmıştı. Nanami'yi yanlışlıkla çatıdan atıp, arkasından bağırıp atladığı sahne. :) Animeler arasında favori sahnelerimden birisi. :)

      Sil
    6. Bu animenin dedikodusunu yapabileceğim bir arkadaş bulduğum için ayrıca mutlu oldum şimdi :) Hatırladım o sahneyi, ama çok tatlı değil miydi ya hareketleri filan :) Bitirdikten sonra bir süre "ah Tomoe neden Tomoe'sin seen" nidalarıyla dolaşmıştım etrafta :))

      Sil
    7. Ne zaman hangi animenin dedikodusunu yapmak istersen ben hazırım ;) Kendimle aynı zevklere sahip insanları tanıdıkça çok mutlu oluyorum, şimdi daha çok mutlu oldum. :) Katılıyorum çok romantik ve heyecanlı bir sahneydi. Açıkçası ağzım kulaklarımda 10 defa başa sardım o kısmı. 3. sezon gelirse daha çok romantik sahne olsun dedim ve evet Tomoe kahretsin neden Tomoe ki o? :)

      Sil
  6. Anlaştık, sürekli çalacağım kapını :) 3. sezon demişken ne zaman olacağı hakkında bir bilgin var mı son gelişmelerden hiç haberim yok benim.. :/ Özledik yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaştık! :) Sanırım henüz bir haber yok. En on Temmuz'da geleceğine dair dedikodular vardı ama umarım gelir. Aynen çok özledim. Geçen yılın animelerinin 2. sezonları, 1. sezonlarına göre vasat geçti.

      Sil
    2. Anladım.. Teşekkür ederim, İnşallah fazla bekletmez bizi. Çok doldurdum yorumlarla buraları yahu kaçayım yavaştan yine geleceğim ama, mutlaka! :)

      Sil
    3. Rica ederim canım, her zaman beklerim! :)

      Sil
  7. Aaa çok merak ettim. Kocam da, ben de animelere bayılıyoruz. Hele o, tam bir anime delisi ama bunu duymamıştım. Hemen bakacağım. Süper bir bilgilendirme olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karı-Koca animesever ne güzel, kim bilir nasıl eğleniyorsunuzdur izlerken. :D Maşallah diyeyim ben. ^^ Mutlaka izlemelisiniz bu animeyi! :D

      Sil

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS