8 Mart Dünya Kadınlar Günü | Dünya Emekçi Kadınlar Günü

8 Mart 2018 Perşembe



Aslında her kadın bir emekçidir. Kimimiz anne, kimimiz eş, kimimiz evlat... Her birimizin şu hayatta omuzlarına yüklendiği farklı sorumlulukları var. Bunlardan ayrı olarak bir de toplumda ''biz buradayız'' demek için yıllardır ayrı bir çaba, emek sarf ediyoruz. 

Geçmişten günümüze hem ülkemde hem de dünyadan binlerce acı haberler alıyoruz ve almaya devam ediyoruz. Tüm bunların önüne geçilebilmesi için de başka emekler veriyoruz. Biz kadınların aldığı nefes dahi sorgulanmaya gidecek kadar geri kafalı ama ilerlemeye devam eden bir çağın ortasındayız. Yaptığımız birçok şeyin emek sayılabilecek olduğunun da farkındayız. Çalışırken, okurken, aile ile uzlaşırken... Hayatımızın her anında belki de... 

Sosyal bilinci olmayan kadınlarımız içinde, bu bilinci aşılamaya çalışarak onları da kazanmak için ayrı emek veriyoruz. Kendi haklarını bilmeyen bir kadın, başka bir kadının hakkı olduğunu da düşünemez. Bu yüzden çevremizde kendiyle alakalı negatif düşüncelere sahip olan kadınlarımızın da kendi haklarının var olduğuna, bu bilince inanmak zorunda olduğuna, kendini yok saymaya göz yummaması için de çaba göstermek zorundayız. Toplumuzda maalesef cehaletin baş gösterdiği bu düşünce yapısı içinde emek vermemiz gerekiyor. 

Dilerim her kadın, bir birey ve her şeyden önce bir insan olarak kendi varlığının değerinin farkına varır. Asıl olay, bir gün değil daima bu bilincin farkında olmak. Umarım hem ülkemde hem de dünyadan başka tarifsiz acıların, haberlerin olmadığı güzel günleri de görürüz. Cehaletten uzak, kirli duyguların birtakım şeylerin bahane edilerek insanlara empoze edilmediği, dayatmaların olmadığı, her bireyin kendi haklarının bilincinde olduğu ve her konuda gönül rahatlığıyla adaletin var olduğunu bildiğimiz bir ülkede, dünyada yaşamayı hepimiz hak ediyoruz.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar veya Dünya Kadınlar Günümüz'ün kutlu olmasını diliyorum. Sizlere MASGE'nin güzel bir şarkısını hediye ederek ayrılıyorum. 


MASGE - Kadın (8 Mart Özel)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS