Film Yorumu | Suicide Squad: İntihar Timi

6 Ocak 2017 Cuma


      Film: Suicide Squad - İntihar Timi
  Yapım: 2016 - ABD
 Tür: Aksiyon
   Süre: 130 dk.


Konusu:

Amanda Waller'ın (Viola Davis) önderlik ettiği gizli istihbarat servisi ARGUS, mücadele ettiği gizemli bir örgütlenmeyi yenebilmenin tek yolunun hapiste tuttukları tehlikeli suçlulardan bir ekip kurmaktan geçtiğine karar vererek İntihar Timi'ni oluşturur. Kurallar basittir, en ufak bir itaatsizlikte öldürülecekler, ancak görevi başarmaları halinde hapis süreleri azaltılacaktır. Ancak Harley Quinn (Margot Robbie), Deadshot (Will Smith), Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje) ve arkadaşlarının görevi adeta imkansız bir görevdir, çünkü tahmin edemeyecekleri kadar güçlü bir düşmanla karşı karşıya geleceklerdir.


 Karakterler: 


Joker (Jared Leto)

Batmanin düşmanı. Arkham Akıl Hastanesi’nin delisi. Dr. Quinnzel'i manipüle ederek kendine bağladıktan sonra hastaneden kaçmayı başardı. Her kaçma girişiminde Harley'den yardım aldı. 










Harley Quinn (Margot Robbie)

Asıl adı Harleen Quinzel. Arkham Akıl Hastanesinde psikiyastristlerinden biriydi. Özel bir vaka olan Joker’e aşık olur. Joker’in etkisi üzerinde öyle bir etkiye yol açar ki giderek Joker gibi görünmeye ve onun gibi davranmaya başlar.






Deadshot (Will Smith)

Diğer adıyla Floyd Lawton. Batman’in ezeli düşmanı ve soğukkanlı bir suikastçı. Deadshot adını kullanan Lawton, sibernetik bir kişilik olduğu için güçlerini de vücudunu saran ileri teknolojiye borçlu. Öldürme yeteneği ve savaşçı yapısı dışında özel bir güç taşımıyor. Kurbanlarını yok ettikten sonra bulunduğu yere mermi kovanını bırakmasıyla ünlü. Harley ile de ekipte en yakın kişi. Ona yardım etmekten çekinmiyor. Ayrıca kızına çok düşkün. 





Rick Flag (Joel Kinnaman)

Sert, iyi eğitimli ve yetenekli bir asker olan Rick Flag’ın özel bir süper gücü yok. Hatta zihinsel olarak stabil biri de değil. Dolayısıyla bu dengesizliği ve gözü karalığı onu en tehlikeli görevlerde bile çılgın gibi davranırken bulmamızı sağlıyor. Ayrıca araştırmacı June Moona deli gibi aşık ve onun bedenini Enchantressden kurtarmak için çabalıyor. 



El Diablo (Jay Hernandez)

Diğer adı Chato Santana. Azılı bir gangster olan Santana, istediği zaman ateş çıkarabilme özelliğine sahip. Bir defasında birlikte çalıştığı adamlara sinirlenip, öfkesine hakim olamayınca etrafında ki herkesi ateşe verip kül ediyor. Ölenler arasında kadınlar ve çocuklarda olduğundan vicdanına yenik düşüp polise teslim oluyor. Ailesi ile de çok kötü bir geçmişi var. Özel güçlerinden yararlanabileceğini gören ve onu operasyonlarında kullanmak isteyen Amanda Waller tarafından ise İntihar Timi’ne dahil oluyor. 


Captain Boomerang (Jai Courtney)

Diğer adı Owen Mercer. Flash karakterinin ezeli düşmanlarından olan Kaptan Boomerang görünüş olarak en az Joker kadar psikopat bir imaj çiziyor. Karanlık ve psikopat görünüyor ve İntihar Timine hapishaneden kaçma planlarıyla katılıyor. 




                                  


Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje)

Gerçek adı Waylon Jones. Batman’in düşmanlarından biri. Sürüngen özellikleri var. Derisinin yapısı aynı zamanda güçlü bir kalkan özelliği taşıyor ve inanılmaz bir dayanıklılık, hız ve hassas algılar gibi pek çok özel yeteneği var. Lağım, kanalizasyon gibi yerlerde yaşabiliyor. 






Katana (Karen Fukuhara)

Katana, bir kılıç ustası. Kılıcıyla ilgili onu üzen detay var. Katana diğerlerinden farklı olarak bir suçlu değil, iyi bir süper kahraman. Justice League serisinin bir üyesi. Özellikle Japon olması dolayısıyla kendisine sempati duydum. 





Slipknot (Adam Beach)

Gerçek adı Christopher Weiss. İp ve halat kullanma konusunda gerçek bir uzman. İnsanları bağlamak, acı çektirmek, asmak vs. gibi pek çok işini halatlarıyla görüyor. Ayrıca halatlarıyla düşmanlarının başına iş açacak farklı bağlama yöntemleri geliştirmeyi de seviyor. Hapishaneye düşmesiyle sonuçlanan bir operasyonun ardından İntihar Timi’ne katılması için kendisiyle anlaşma yapılıyor. Ama salağın önde gideni olduğunu fark etmek de çok uzun sürmüyor bu filmde. 




Enchantress (Cara Delevingne)

Diğer adı June Moon. Bir sanatçı veya araştırmacı da denilebilir olan Moone, gizli ve antik bir odada karşılaştığı gizemli bir varlıkla temasının ardından ele geçiriliyor. Enchantress adındaki güçlü bir büyücüye dönüşen Moone, yaraları iyileştirebiliyor ve istediği yere ışınlanabiliyor. Bundan kurtulmaya çalışan Moon, bir yandan Amanda Wallerın tehditleriyle baskı altında kalıyor. 





Amanda Waller (Viola Davis)

Amanda Waller bir hükümet ajanı. İntihar Timi’ni bir araya getiren ve onları sık sık denetleyip, operasyonlarda gözleyen kişi. Sert kişiliği yüzünden İntihar Timi tarafından pek sevildiği söylenemez. Sinir bozucu ve vicdansız bir karakter. 






İncelemem: Spoiler İçerebilir!


Film ilk açıklandığından heyecanla beklemiştim fakat sinemada izleme imkanı bulamamıştım. Daha sonra internet üzerinden izledim ama film hiç de beklediğim gibi çıkmadı! Beklentilerimin çok altında kaldı. Beğenmesine beğendim elbet, fakat o kadar hayal kırıklığı yaşattı ki, 2. filmin gelişine bile sevinemedim. Nedenine gelecek olursak:

1. Harley Quinn ve Joker'in o kadar güzel sahneleri var ki, bunların bir çoğunu maalesef filmde göremedik. İkisinin arasında ne olup bittiğine dair hiçbir şeyi tam olarak kavrayamadık! İkisinin hikayesinin kese kese bize sadece iki aptal aşık Harley ve Joker bırakmışlardı. Çizgi romanı bilmeyen bir izleyici için bile anlaşılması zordu ikisinin birlikteliği. Detaylı bir açıklama yoktu.

2. Joker, 130 dk filmin içinde sadece 6-7 dk görünüyor. Ee kardeşim insaf! Sen tut bütün fragmanlara Joker'i koy ama filme gelince o sahnelerin hepsini kesip at! Oldu o zaman! Özellikle bu konuda gerçekten çok sinirim bozuldu. Öfkeliyim... Jared Leto gibi bir oyuncuya böyle bir haksızlık yapılmamalıydı. Özellikle adam arkadaşlarına bile rolüne bürünebilmek için saçma sapan şakalar yapmışken. Röportajlarında ifadesinde hayal kırıklığı ve sitemi bariz şekilde belli etmiş.Joker'i görmek için sabırsızlananlar olarak büyük hayal kırıklığına uğradık. 

3. Harley ile Joker'in birbirine tamamen psikopat aşıklar gibi gösterilmesi en sinir bozucu yanlarından biriydi. Joker'in aslında Harley'i manipüle ettiğini, aslında Harley'in Joker'i sevdiğini sanmasını çoğu seyirci anlamamıştır bile. Joker aslında Dr. Quinn'i etkileyip akıl hastanesinden kaçmak için kullanıyordu. Ve onu tamamen kendisine bağladı. Ondan nefret etmiyor ama tam olarak sevdiğini de söyleyemeyiz. Kesilen sahnelerin birinde sondaki helikopter sahnesinde aslında Harley kendiliğinden düşmüyor, orada bir tartışma yaşanıyor ve Joker onu itiyor. Fakat filmde bambaşka bir algılama operasyonu var. Seyirciyi kazanmak için mi yapılmış anlamadım ama DC bence artık bu işleri bıraksın.

4. Cara Delevigne'yi lütfen oyunculuk sahasından alalım. Koskaca ABD oyuncu mu kalmadı ki Enchantress rolüne bu kızı koydular? Oyunculuğu iticilikte bence level atladı. Normal June Moon haliyle yine neyse dedim ama Enchantress kılığına kesinlikle bürünememiş. Hal ve hareketleri bir dansözden farksızdı. Bizim Türk dizisi Nana'nın bir bölümünde balık kadın vardı ellerini aşağı yukarı oynatan. Benim aklıma direk o sahneler geldi. Ses değiştirme efekti kıza zerre oturmamıştı. Kaldı ki rolün ciddiliğinin farkına varamamış olsa gerek kızıyor mu gülüyor mu anlamadım çoğu sahnede. Kısaca rol için hiç de uygun bir seçim değildi. 

Son olarak, çizgi romanlarını veya konusunu bilmeyen biri filmi çok severek izleyecektir. Ama daha önce hakkında pek çok kez çizgi film izlemiş ya da en azından çizgi romanını okumuş insanlara eksik gelecektir. Film görsel açıdan göz doyursa da, konunun işlenişini çok eksik buldum. Yine de beğendim. Umarım onaylanan ikinci filmi ile hayal kırıklığını giderirler. İyi seyirler! :) 

Bonus: Favori Sondtrack 

twenty one pilots: Heathens 


Kehlani - Gansta

56 yorum:

  1. Kızım seviyor. Ergenler bu tarz filmleri çok sever oldu.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, yeni açtığım bloguma beklerim, saygılar

    http://gezgiccift.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Filmi oyuncuları için merak ediyorum ama ertelemeye devam edeyim biraz daha o zaman :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunculuk konusunda Harley karakterine bayıldım ben. :D

      Sil
  4. Bizimkiler de merak ediyorlardı bu filmi, yakında izlemek zorunda kalacağım kesin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan abla izleyin ama çok büyük beklentiye girmeyin. Özellikle Joker ve Harley ikilisine önceden aşinaysanız. :D

      Sil
  5. seyretmek istediğim filmlerden biriydi en yakın zamanda izleyeceğim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim... İyi seyirler diliyorum şimdiden.

      Sil
  6. Çizgi romanını okumadım. O halde rahatlıkla izleyebilirim, efendim :)
    Teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  7. Bu filmi izledim bende İlknurcum ama çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Yalnız karakterleri tek tek çok güzel anlatmışsın güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık canım benim 😊. Sevgilerimle ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zehra abla ❤ Bende pek beğenemedim. Soundtracklar olmasa film bildiğin fos bence. :)

      Sil
  8. Ooovv filme bak! Gerçi sen çok çok bayılmamışsın ama ben pek bu tarz izlemediğim için beğenirim belki :) Sevgiler canım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuya önceden aşina değilsen beğeneceğini düşünüyorum canım benim. :* Sevgiler benden de ❤

      Sil
  9. Benle aynı düşünen biri daha neredeyse sadece jokeri izlemek için gidilen filmde jokeri bulamama dramı der susarım :) Bu arada hikaye kalpli kadın blog keşif etkinliğinden geliyorum, sizi takibe aldım, banada beklerim :)
    sevgiler :)

    yenilenmeprojesi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin ki! :) Aynı düşünüyor olmamıza çok sevindim. Başka türlü zaten anlatılamaz bu film. Bende geleceğim mutlaka bloguna. Sevgiler benden de. :)

      Sil
  10. Pek bana hitap etmiyor gibi....

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel kapsamlı bir inceleme olmuş :)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba İlknur kızım :) Ben değil ama şu an yanında olduğum arkadaşım bu tarz filmleri çok sever. Ona yorumunu okudum, dinledi. Tabii ki anladı. Bende film seyretme konusunda alt yapı yok. Vertigom nedeniyle uzun süredir seyredemiyorum.
    İlknur, yeni yılın sana sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum. Yine dilerim ki vatanımızda terör sona ersin de bir derin nefes alalım. Sevgiyle gözlerinden öpüyorum yavrum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ah Ece ablam.. Çok geçmiş olsun Vertigo hastalığını az çok duydum. Acil şifalar diliyorum sana. Dileklerin inşallah kabul olur da ülkemiz refaha çıkar Ece ablam. Çok sağol eksik olmaz inşallah. Bende yeni yılda sana sağlık, mutluluk diliyorum. Sevdiklerinle birlikte bir ömür huzurlu ol. Çok teşekkür ederim. :)) Bende seni çok öpüyorum. :* Sevgiler.. ❤

      Sil
  13. Biz de kardeşimle izledik bunu İlknur :) Filmi çok kestiklerini bilmiyordum, açıkçası bazı sahneleri feci saçma gelmişti, yazını okuyunca nedenini anladım :) Ellerine sağlık canım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kese kese bir hal etmişler Blana ablam. :) 13 dklık bir kesinti söz konusu ama o bile filmin anlaşılmasına yetmez. Benim derdim Joker karakterine yazık etmeleri. :D Teşekkür ederim. :* ❤

      Sil
  14. tımıms netten izlerim :)

    YanıtlaSil
  15. Filme "kesinlikle 2016'nın en iyi filmi olacak" beklentisiyle gidip, geri dönenlere artı bir kişi daha ekleyelim; Oktay. Sıktı artık bu süper kahramanlar filmler, keşke sadece çizgi roman olarak kalsalar diyorum. Film kötü ama şunu söylemeden geçemem, müzikleri gerçekten bağımlılık yapıcı seviyede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum kesinlikle. Özellikle ''Heathens'' ve ''Gansta'' şarkıları hem orijinal hemde film versiyonlarıyla beni cezbetti. Bunun dışında tamamen hayal kırıklığı. Müziklerde olmasa film diye bir şey yok.

      Sil
  16. Bu filmi sinemada izlemeyi çok istemiştim ama izleyememiştim, iyi ki de evde para vermeden izlemişim dürüst olmak gerekirse :D İzlediğim filmler arasında işleyiş açısından en basit filmlerden biriydi, ayrıca eleştirilerine tamamen katılıyorum. Ben direkt olarak genişletilmiş versiyonunu izlediğim için nereler kesildi bilemiyorum ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sinemada izlemek için can attım ama zaman bulamadım. İyi ki de gitmemişim diyorum aynı şekilde. :D Kesintisi 13 dk imiş ama ona rağmen filmi kurtaracak sahneler yok. :)

      Sil
  17. Spoiler kısmını geçtim çünkü uzun zamandır izlemeyi planlayıp izleyemediğim bir film bu. Margot Robbie karakteri ilgimi çekiyor, izleyeceğim. Özellikle karakter fotoğraflarıyla çok hoş bir yazı olmuş. :) Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Msrgot Robbie'nin oyunculuğunu eleştirmenlere rağmen beğendim ama çok büyük bir beklenti ile izlememeni tavsiye ediyorum. Teşekkür ederim. :) İyi seyirler. Sevgiler..

      Sil
  18. Bugun izleyecegim bende elestiriler iyi degil film hakkinda. Karakter tanimlamaniz gayet guzel olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef eleştirmenler bile karakterini beğendiğimiz Harley'i beğenmedi. :/ İyi seyirler.

      Sil
  19. Eleştirdiğin noktalara hak veriyorum valar ama bana aksiyonu yetti 😹😹😹
    Yahu ne güzel incelemişsin ki!!!! Ben de Filmin yorumunu yapmıştım ama seninki gibi nerdeee ee 😶😶😶 Çok guzeldi, detaylar falan 😉
    Çizgi romanını alıp okumak istiyorum ama ne zaman nasip olur bilmiyorum 😐😐😐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende mi yaptın? :D Hemen geliyorum yorumuna. ^^ Teşekkür ederim. :)) Çizgi romanını bende almak istiyorum ama o kadar pahalı ve bir çırpıda bitiyor almak ya da almamak arasında kalıyorum inan. :D

      Sil
  20. şu aralar hep romantik filmler izliyorum , neden bilmem , karın melakolisinden herhalde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah :D ben pek fazla izlemiyorum romantik film ama dün akşam Goldens Globel töreninde ödülleri silip süpüren La La Land'i izleyeceğim sanırım. :D

      Sil
  21. Listemde olup da elimin gitmediği bir film nedense.. Bir araya sıkıştıracağım ama bakalım.. Ellerine sağlık bebek, filmi bilemem ama yorumun şahane olmuş! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cabımm benimm <3 boş bir zamanın olduğunda çok beklentiye girmeden açıp izleyebilirsin. :* Teşekkür ederim kuzucuk :*

      Sil
  22. İzlemedim ama çok heyecanlı ve sürükleyici olduğu belli, çok teşekkürler. Bu arada sayfanı açınca çalan esere bayıldımmmmm.. İsmi bir yerde yazıyor mu? Göremedim yazarsan sevinirm.
    Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ^^ Müziğin ismi ''Joe Hisaishi - Howl's Moving Castle'' Müjde abla. :)) Hayao Miyazaki imzalı, Yürüyen Şato animesinin tema müziği. Sevgiler benden de. :*

      Sil
  23. 😂😂 çok seker anlatmissin. Bizimkiler de sever.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Derya abla. ❤️ Severler eminim. :))

      Sil
  24. Jared Leto'nun Will Smith'ten rol çaldığı bol gürültülü film :)

    YanıtlaSil
  25. Bu filmi gördüğümden beri izlemek istiorum İlknur! Sırf resimlerine baksam yeter gibi sanki rengarenk ;D
    Ama tüm yorumlar beklenenin altında kaldığı yönünde, yalnız değilsin. Bu tarz tutkunları gözleri parlayarak gidip hayal kırıklığıyla çıkmışlar.
    Neyse ki ben sayenizde (Fenom'da da okumuştum) büyük beklentilerle izlemicem, belki o zaman daha çok keyif alırım :)
    Karakterleri tek tek çok güzel anlatmışsın eline sağlık ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim uzun zamandır beklediğim bir filmdi Dağınığım ama gel gör ki hayal kırıklığı yarattı. :/ Aynen beklentiyle izlemezsen mutlaka zevk alırsın ki o şekilde bile eksik yönünü hissedersin. :) Çok teşekkür ederim ❤ Öpüldün.. :*

      Sil
    2. Yaa eğlenmek için izle Dağınık! o kadar da kötü değil, aksiyon var sonuçta =)
      Oyuncular da iyi iyi ;)

      Sil
  26. Selamlar, güzel fikir oldu yazılarınız, bana da beklerim

    http://gezgiccift.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  27. Ne çizgi romanını okudum, ne de çizgi filmlerini izledim ama filmi baştan sona saçma buldum. Cara konusunda ise kesinlikle katılıyorum.. Modelliğine devam etsin, oyunculuğu bıraksın. Filmi izlerken isyan bayrağı çekip protesto edecektim. Tahminimce sırf izleyici çekmek için vardı filmde. İçerik olarak boş bir filmdi kanımca, güzel yapan tek şey benim için Harley Quinn oldu. Yazılarını da çokça beğendim ama tahminimce benim gibi whovian olan senin doctor who ile alakalı bir yazı yazmanı beklemiyor değilim hani ^.^

    https://mellereveur.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin ^^ Çok geç de olsa yorumuna cevap vermek istedim. Whovian olarak yakında Doktor ile alakalı bir yazı yazmayı planlıyorum. Son sezonu henüz izlemedim fakat yakın zamanda halledeceğim. Beğenmene çok sevindim. Takipte olacağım seni. :)

      Sil

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS