MİM ❤ | HAYAL MİMİ

3 Ekim 2016 Pazartesi



Merhaba millet! ^^ Ekim ayının ilk Pazartesi gününden hazır keyfimde yerindeyken bir mim yazısı paylaşmak istedim. Bu Mime ilk önce instagram üzerinden Kore Fenomeni  tarafından mimlendim. Daha sonra ise Deep Tone ve Ece ablam tarafından mimlenince artık yapayım dedim. Hem Ekim ayının ilk haftasına başlamışken biraz hayallerden bahsederek keyiflenmiş oluruz. :) Havalar da soğumaya başladı zaten moralim yerlerde... Yaz ne çabuk bitti yahu? Senenin bitmesine kalmış 3 ay, koskaca bir sene ne yaptım diyorum şimdi... Cidden zaman artık tahminimizin ötesinde hızlandırılmış bir şekilde ilerliyor. 

Neyse geçelim mimize. ^^ 


1. Hayal kurmaktan hoşlandığınız bir yer ya da zaman dilimi var mı?

Hayal kurmanın yeri ve zamanı olmaz bence. Bulduğum her fırsatta hayal kuran biriyim. En çok da uyumadan önce hayal kurarım. Bazen de otobüste kulağımda müzikle. Ya da yol da yürürken. Ama yalnızken hayal kurmak çok güzel oluyor. Hayal kurmanın tadını bulduğum her fırsatta çıkarıyorum. 


 2. En çok nelerin hayalini kurarsınız?

Hedefimde olan her şeyi hayal ederim. Çok tuhaftır ama hayal dünyam çok zengin benim. Bazen izlediğim bir filmin başrol oyuncusunun ben olduğumu hayal ederim, bazen ise okuduğum bir kitabın en sevdiğim karakteri olarak hayal ederim kendimi. Hayal dünyam da pembe hayallerin yanı sıra içimde saklanan psikopat bile çıkıyor ortaya. Öyle ki hiç haz etmediğim, hayatımda kabus olduğuna inandığım kişileri rüyamda kesip, biçtiğim bile olur. :D Kendi kafamda kurduğum senaryolarda başrol olarak rol bile aldım. ;) İnsan en azından hayatının başrolü olduğunu hissetmeyince iş hayallere düşüyor tabi. ^^ Kafamda oluşturduğum hikayelerimi film şeridi gibi sahne sahne izliyorum mesela. Karakterlerin yüzlerine kadar bir çok detayı hayal ediyorum. 


 3. Şimdiye dek çok hayalinizi gerçekleştirdiniz mi?

Evet gerçekleştirdim. :) Her yaşın farklı bir önceliği oluyor. 2009 yılları arasında Eurovision yarışmasında birinci olan Norveçli şarkıcı Alexander Rybak'ın büyük bir hayranıydım. (Hala öyleyim) ^^ O yıllarda ona ulaşabilmek adına her yolu denedim. Sonunda çabam sonuç gördü ve ondan birer yıl aralıkla 2 tane adıma imzalı kendisine ait kartpostal aldım. Sonra Go Girl dergisinde hiç ummadığım bir teklif geldi ve derginin resmi sayfasında adminlik yapmaya başladım. Dergiyi öncesinde de takipteydim. Alexander ile de dergi için yaptığım 2 tane röportajım mevcut. Tabi bunlar o zamanlardaki yaşımın en büyük hayalleriydi. Özellikle Dergiyi çok seviyorum. Aslında kişiliğim gereği bir şeyi çok istedim mi elde etmeden bırakmam. Çok uğraştığımda bir şeyi gerçekten istediğimde o konuda başarılı olabiliyorum. :)  Çok hayalimi gerçekleştiremedim, daha yolum var... 

 4. Henüz gerçekleşmemiş ama illa da gerçekleşecek dediğiniz bir hayaliniz var mı?

Olmaz mı? :) Klişe gelebilir sizlere ama benim en büyük hayalim yazar olmak. Hatta bu hayalimi de kolay kolay söylemezdim kimseye. Liseden bu yana istediğim bir hayalimdi ve üniversite de Edebiyat okumak istedim bunun için. Ama durum şöyle ki ailenin yönlendirmeleriyle hiç memnun olmadığım bir mesleği okudum. Şu an çalışıyorum ve inanılmaz mutsuzum, yorgunum... Tam da bu yüzden zamanı geriye almak isterdim. Şimdi çok yoruluyorum, az kazanıyorum ve de hayalimi gerçekleştirmek için kendime zaman yaratamıyorum. Çünkü ruhen ve bedenen çok yoruluyorum. Ailevi sorunlarda üstüne eklenince tüm hevesimin üzerine bir set çekiyorum. Ama illa da gerçekleşecek diyorum! :)  Bir kaç hikaye denemelerin de bulundum elbet ve çok güzel tepkiler aldım ve bu beni çok mutlu etti. Motivasyonumu yükseltti. Şimdi devam etmem için destek veren kişilerden de mesajlar alıyorum denemelerde bulunduğum hikayelerimi devam ettirmem için. Hatta sürekli dergi aldığım büfenin sahibi beni bir derginin çalışanlarıyla tanıştırmak istediğini, onlara beraber o dergide yazabileceğimi söyledi. Tabi bu haber hem süper sevindirdi hem de ürküttü. Ne desem bilemedim çünkü yazmaya vakit ayıramıyorum. Kafam çok dolu oluyor. Kendime olan güvenimi tam anlamıyla kazanıp yazmaya başladığımda ilk paylaşacağım yer burası olacak. İşte böyle... Bu hayalim gerçekleşirse diğerleri de muhtemelen olur. Umarım gerçekleştirebilirim... Hem kısmet diyor, hem emek istiyor bu hayalim. :) 

Bu mime etiketlediğim isimler şöyle;

Şemsiyenin Altındaki Kız
Okuyan Muggle 
Kitap Güneşim
Her Şeyden Konuşmalı
Engin Ergin Blog
Abdüssamet Karış

Bu isimler dışında mimi henüz yapmamış olan tüm bloggerları davet ediyorum. Postumu okuyan herkesin yapmasını diliyorum. Herkese mutlu haftalar! :)

45 yorum:

  1. Alexander Rybak'ı merak ettirdin :) mutlaka bakacağım ama lütfen mutsuz, umutsuz olma. Madem yeteneklisin ki, bu kesin, mutlaka bir gün iyi bir yazar olursun, pes etme sakın. Harry Potter'in yazarı bile 13 yerden red cevabı almış, hatta bir yayınevi "Yazarlık kursuna gitmesini" tavsiye etmiş. :)))
    Bu mimi ben de yapmıştım:)

    Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa J.K Rowling ha? O kadın o lafları işittiyse biz ne yapalım. :)) Yok hiç umutsuz değilim inşallah olacak bir gün. Çok teşekkür ederim. :)) Alexander Rybak - Fairytale dinlemelisin mutlaka! :)

      Sil
  2. Wuuuu Go Girl ha? Vay Ilknurum saygi durusuna geciyorum sekerim:) o yazini bloguna mutlaka koymalisin super yaa gıpta ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alexander ile yaptığım röportajlarımı müsait bir zamanda koyacağım bloguma Derya ablam, çok teşekkür ederim :* Hala Go Girl'deyim çok seviyorum orayı. ^^

      Sil
  3. Sevmediğiniz kişileri kesip biçmeniz hmmm :) sanırım sizinki daha samimi olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :D fazla açık sözlü oldu ama ne yapayım cidden yapıyorum yani. :))

      Sil
  4. Yaşam şartları ve mecburiyetler boynumuzu büküyor çoğu zaman.Ama en ulaşılmaz görünenlere bir şekilde ulaşabilmişsin.Gerçekten tebrik ederim.Matematik öğretmenim yıl sonunda hatıra defterime "Geleceğinden çok umutlu olduğum sevgili kızım" diye bir giriş yapmıştı.En kendimden ümidimi kestiğim zamanlarda sarıldığım bir cümleydi.Gelecek hala önümüzde duruyor.Eminim hayallerine ulaşıcaksın.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğretmenin ne kadar güzel yazmış öyle. :) Hiç umudumu kesmedim tam anlamıyla ama umutsuzluğa kapılmadım desem yalan olur. İnşallah dediğin gibi olur. Çok teşekkür ederim. :*

      Sil
  5. Güzel bir mim olmuş:)Mim ne demek pek bilmesem de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mim; belirli bir konu hakkındaki sorulara veya konu hakkındaki görüşlerini diğer bloggerlarla paylaşıp, yapmasını istediğin kişileri benim gibi isim vererek etiketlemek. :) Madem ilk defa duydun seni de etiketledim. Benim cevapladığım sorulara aynı şekilde sende içinden geldiği cevapları ver. Bekliyorum bak. :))

      Sil
    2. Güzel açıklama anladım sağol:D İnşallah vaktim olursa :D

      Sil
  6. Yaa istediğin bölümü okuyamamana üzüldüm :( Dilerim bundan sonra her şey gönlünce olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım benim. Ben yıllardır bunun pişmanlığını yaşıyorum ama umarım ilerisi güzel olur. :)

      Sil
  7. Merhaba,

    Dün uzunca bir aradan sonra Alexander Rybak'ın Eurovision Şarkı Yarışması'nda ödül kazandığı şarkıyı dinlemiştim; bugün bir blog paylaşımında karşıma çıktı :) Benimkinden başka "Engin Ergin Blog" yoksa davet için teşekkür ederim, bu soruları bugün cevaplayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizden başka tanıdığım güzel bir Engin Ergin blog yok. :)) Madem ki bugünde o şarkıyı dinlediniz demek ki içime doğmuş. Cevaplarınızı okumaya geleceğim, rica ederim. :))

      Sil
  8. İnşallah o güzel yazarlık hayalin gerçek olur bitanem :) Biz de güzel yazılarını okuruz ^^

    Her hayalin için ''inşallah gerçek olur'' diyemiyorum maalesef, ne o öyle kesip biçmek falan :D

    Güzel yazı canım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha Fatma :D Ama bak içimde tutmadım ne varsa söyledim. ^^
      İnşallah canım benim, bende gerçekleşmesini umuyorum, çok teşekkür ederim. :*

      Sil
  9. Bütün hayallerin (kesip biçmek duruma göre :D) gerçekleşsin dilerim kuzum, her şeyin en güzelini hak ediyorsun :) Bende mimlenmiş idim daha önce lakin hala yapamadım ama ilk sırada mutlaka yapılacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kuzum canımın içi <3 inşallah herkesin hayırlı güzel hayalleri, güzel dilekleri kabul olur... kesip, biçmek hayalim değil ama sinirlendiğim insanları bir kaşık suda boğuyorum işte. :D Yap mutlaka merak ediyorum.. :))

      Sil
  10. guzel bır mım olmus elıne saglık takıbe aldım daha sık gorusmek dılegıyle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin! :) Tabi ki görüşelim, geleceğim iadei ziyarete. :))

      Sil
  11. Umuyorum ki bir gün şu anki hayallerin de gerçek olacak. Elbette ki yazarlık kolay bir meslek değil, ama sevdiğin zaman hiç de kötü gelmeyecek diye düşünüyorum. Hayal kurmak kadar güzel bir şey varsa o da hayallerin gerçek olması herhalde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın... :)) Hayal kurmak kadar gerçekleşmesi en büyük mutluluk. Dilerim gerçekleşir. Çok teşekkür ederim. :))

      Sil
  12. Valar'ım, hummalı bir blog düzenlemesi tüm vakitlerimi aldığı için bildirimlere ancak bu saatlerde bakabiliyorum. Çok başarıların olmuş, kutlarım seni kızım. Ayrıca o yayını da merakla bekliyeceğim. Azimli olman senin en büyük avantajın. İnşallah bundan sonrası için dilediklerin de gerçekleşir. Sevgiyle gözlerinden öperim kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gelsin Ece ablam :* çok teşekkür ederim. ^^ İnşallah hepimizin dilekleri kabul olur. :)) Bende seni çok öpüyorum. :*

      Sil
  13. Tüm hayallerinin gerçekleşmesi dileğimle İlknur'cum. Tabii sevmediğin insanları kesip biçme hayalin değil =)). İnşallah bir gün kitapları en çok satan yazarlardan olursun ve biz de senin elinden imzalı bir kitap alırız. Yazar olnak için Edebiyat fakültesini bitirmen gerekmiyor ki canım benim şimdilerde yazarlıkla ilgili bir sürü kurs var. Sende de bu yetenek olduktan sonra. Hem zaten kendin söylemişsin isteyince yapamayacağım şey yok diye. O zaman çok iste ve hayallerinden asla vazgeçme =). Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kesip biçme hayalleri anlık sinirle gelişen bir şey. :D Tabi ki bende istemem öyle bir şey olmasını... Yorumun beni çok mutlu etti Zehra abla, inşallah bir gün olur, o vakiti kendime ayırabilip deneyebilirim. Kurslardan haberim var ama yaşadığım şehirde var mı emin değilim. :) Asla vazgeçmem çok teşekkür ederim. Sevgiler. :*

      Sil
  14. çok iyi bir mim olmuş , çok samimi. Umarım tüm hayallerin gerçek olsun ...

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,

    Alexander Rybak'ten karpostal aldığınıza inanamıyorum, helal olsun :) 3. maddede yazdıklarınız tam bir başarı öyküsü. İyilikler dileirm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, ahaha bende hala inanmıyorum. Aslında bir tane daha var o da posterdi ve henüz elime geçmedi. Yazıp yazmama konusunda kararsızdım komik bulunur diye ama çok teşekkür ederim. :))

      Sil
  16. çok güzel bir mim, yanıtlarını ilgi ve keyifle okudum =) eline yüreğine sağlık =)

    YanıtlaSil
  17. Sen çok iyi bir yazar olursun canim 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Derya ablam çok teşekkür ederim <3

      Sil
  18. tatlım çok hoş bi yazın olmuş ve ben hayali her an her dakika kuran biriyim.. Gel biraz dertleşelim eskiden kurduğum hayaller gerçek oldu evet ama şuan kötüye girdi hayatım hepsi birisi yüzünden :/ kalkmaya çalışıyorum bakalım :( düştüğüm yerden kalkmak hayalim ve bu dünyada tek başına hayallerimizi gerçekleştirirsek bir işe yarıyor en azından bunu öğrendim canım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. :* Sanırım hayallerin aynı zamanda sana kötü deneyimler kazandırmış. :( Ben konu her neyse düzeltebileceğine eminim. Tabi dertleşelim. Eğer paylaşmak istersen bana mail at lütfen, konuşuruz. Halledilemeyecek hiçbir şey yoktur unutma. :)

      Sil
  19. İlknurr yavru aynısını birkaç gündür bende düşünüyorum sene bitmiş şurda ben ne yaptım acaba bu koskoca senede diyorum zaman çok hızlı geçiyor artık anlamıyorum bir şey :( İnşallah hayalin geçekleşir ve yazar olursun ^.^ Bende uyumadan önce hayaller hayallerrrrr :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözdemmm aynen vallahi zaman su gibi akıp gidiyor ve geriye dönüp neler yaptığımı hatırlamıyorum. Düşününce de kayda değer bir şey çıkmıyor. :/ İnşallah kuzum benim çok teşekkür ederim <3 hayaller ve hayatlar :D

      Sil
  20. Aynen bende Alex hayranıyım. ^^ Çok teşekkür ederim canım inşallah olur. :))

    YanıtlaSil
  21. Bugün mim Yazılarına taktım. Çok güzel olmuş. Tüm hayallerin seninle birlikte göklere ulaşır umarım. Sevgilerimle 💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum mim yazılarını. :)) Çok teşekkür ederim tatlım, umarım! ❤

      Sil
  22. Alexander Rybak, Eurovision şarkı yarışmasında kazanan olarak hatırladığım son kişidir. Sonraki yarışmalarla hiç ilgilenmedim. Ropörtaja kadar uzanan azmini takdir ettim. :) Filmlerde görüyorum, yazar olanların genelde dağ evleri falan oluyor. Yazmak için çekiliyorlar bir köşeye inzivaya çekilir gibi... Bence öncelikle bir dağ evi almayı hayal edin :) Şaka bir yana kısa zamanda hayalinizi gerçekleştirmenizi diliyorum. Bloga daha önce uğrayıp yorum bıraktığımı sanıyordum ama yapmamışım galiba. Şimdi sizi iki koldan takibe aldım :) Görüşmek dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha öncede ikimiz karşılıklı yorumlaştık Zülal ablacığım yanlış hatırlamıyorsun. :) Sadece bilgisayarım bozulunca iki ay giremedim bloguma kopukluk oldu.Dağ evim ya da ağaç evim olsa tüm dünyayla bağlantıyı keserdim ne güzel. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin ve yorumun için. :)) Sevgiler... ❤

      Sil

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS