K-DRAMA YORUMU | W - TWO WORLDS

21 Eylül 2016 Çarşamba



Türü: Romantik, Dram, Gizem, Fantastik
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Kanalı: MBC
Yayın Tarihi: 20 Temmuz 2016

Konusu:

Kang Chul (Lee Jong-Suk) 18 yaşındayken Olimpiyatlarda atıcılık alanında ülkesini temsil eden başarılı ve örnek gösterilen bir öğrenci iken bir gün gizemli bir katil tarafından ailesinin katledilmesiyle hayatı alt üst olur. Ailesini öldürmekle suçlanır, idamla yargılanır ve bir süre sonra suçsuz olduğu anlaşılarak serbest bırakılır. Ancak o eski Kang Chul değildir. Büyümüştür ve ailesinin de katilini bulabilmek amacıyla kurduğu şirket ve kanal W sayesinde 687 Milyon dolar değerinde bir servetin sahibi olmuştur. Çekici, hırslı, yakışıklı ve mesafeli bir cheboldür artık. Ama bilmediği bir gerçek vardır ki, o bir webtoon karakteridir. 


Oh Yeon-Joo (Han Hyo-Joo) gerçek dünyada ikinci yılında kardiyoloji doktoru olmuş bir karakteri canlandırmaktadır. Cana yakın birisi olsa da mesleği alanında özgüveni yetersizdir. Yine de güzelliği ile övünür. Babası bir webtoon yazarıdır. Babasından haber alamadığı için çizim atölyesine gittiğinde orada Kang Chul tarafından webtoon dünyasına çekilir. 

Oh Sung-Moo (Kim Eui-Sung) W isimli webtoonun yaratıcısıdır. Aynı zamanda Oh Yeon-Joo'nun babasıdır. Bir anda ünlenen W sayesinde ünlü bir webtoon yazarı olmuştur. W gerçek dünyada bir çok fanı ve satışı olan webtoon haline dönüşmüştür. Ancak Oh Song Moo, Kang Chul'u öldürmeye ve webtoonu bitirmeye yeltendiğinde artık webtoon kendi yolunu çizmeye karar verir ve olaylar bu noktada patlak verir. 

İnceleme:

Selam! Yeni dizi yorumumla karşınızdayım. Siz nasılsınız? Bugün buralar hep yağmurlu ve hep toprak kokulu. Huzur verici... Normalde yağmurlu ve kasvetli havalardan nefret ederim ama bugün istisna sanırım. Bende bunun verdiği rahatlıkla sizlere hayran kaldığım diziden bahsetmek istedim. ^-^

Bu diziyi nereden başlayarak anlatsam ne desem bilemiyorum. Dizinin çekimlerine başlanmadan önce belirlenen konusu sebebiyle büyük bir heyecan ve merakla bekledim. Nitekim dizi yayınlanmaya başladığı zaman dayanmayarak güncel izlemeye karar verdim. İlk başlarda her şey o kadar ilginç ve heyecan vericiydi ki güncel izlemek işkence haline geldi. Bakınız ilk başlarda diyorum... Sağlam konusu kesinlikle bu dizinin artısıydı. Konu için seçilen başroller de Lee Jong-Suk'u görmek beni dahada da heyecanlandırdı. Oynadığı her dizide karakterine öyle bir bürünüyor ki mimikleri, konuşmaları resmen o karakteri yaşıyor. Ben onu Secret Garden dizisinde Oska'ya aşık genç eşcinsel besteci rolüyle tanımıştım. Kesinlikle harika bir aktör. 

Amma velakin W da finale kadar izleyici üzerinde yaratılan kafa karışıklığı ve final bölüme kadar düğüm gibi çözülemeyen sürekli yeni bir can sıkıcı durumun ortaya çıkması moralimi bozdu. 
                                                           
Sizce de çok yakışıklı ve şirin değil mi? :)


DİKKAT! Buradan sonrası spoiler ve eleştiri içerir... 

İlk paragrafta da yazdığım gibi dizi ilk başlarda çok heyecanlıydı 1-6 arası bölümler gerçekten efsaneydi. Kang Chul'un yaşadığı hayatın aslında bir webtoon'un içi olduğunu ve kendisinin bu hikayenin ana karakteri olduğunu öğrenmesinden sonra gelişen olaylarda izleyici muhtemelen ''Kang Chul şimdi ne yapacak?'' diye işkence çekti. Kang Chul durumu öğrendikten sonra inanmak istemese de şimdiye kadar yaşadığı hayatında belirsiz olan bir çok şey kafasına dank ettiği anda ve kendisi de bu durumu kabullenmeye başladığında içinde bulunduğu webtoon dünyası dondu ve kendisine gerçek dünyanın kapısı açıldı. 

Kadın başrol Han Hyo-Joo'nun oynadığı Oh Yeon Joo da kendi isteği dışında Kang Chul'un bilinçsiz bir anında bir kapı açılıp onun tarafından webtoon dünyasına sürüklendi. Onu kurtardığında olayların zincirleme düğüme sürüklenmesi ve hatta Kang Chul'un bir şeylerden şüphelenip bir silahla Oh Yeon Joo'yu vurması ve ona hiç bir şey olmaması gibi ahnelerde izleyici de heyecan tavan yaptı. Çok iyi heyecan yarattılar. Hatta Kang Chul'un asıl yaratıcısının Oh Yeon-Joo olmasını da tahmin etmiştim. Webtoon da ana karaktere dönüştüğünde hayatının tehlikeye girmesine ve Kang Chul'un intihar kararına kadar her şeyi mantıklı bulabilirim. Yine de kabul edemediğim şey Kang Chul'un 8. bölüm itibariyle aldığı saçma karar sonrası her şeyi bir rüya olarak anımsayıp başa dönmeleri zannımca diziyi kötü etkiledi. 

Senaristin ne yapmaya çalıştığını az çok anlayabiliyorum. Muhtemelen fantastik bir konuya da sahip olsa realist yaklaşımı olan bir kitleye de mümkün olan bir sonu kabul ettirmek istediğinden senaryonun yönünü bu şekilde değiştirdi. Ama kusura bakmasın ben hiç tatmin olamadım. 8. bölümden sonra Kang Chul ve Oh Yeon-Joo ikilisi arasındaki aşkı bir türlü hissettiremediler. Kaldı ki, dizide dahi alınan kararın boşa çıkması iyice sinirlendirdi beni. Özellikle webtoonu  bir şekilde katilin yönetmeye başlaması cabası oldu. 


Oh Yeon Joo'nun vurularak webtoon dünyasında ölmesine bile üzülemedim. Çünkü Han Hyo-Joo bu rolün üstesinden gelemedi. Neden böyle oldu bilmiyorum ama Brillant Legacy'den tanıdığım oyuncu değildi sanki. Onun yerine bir yan karakteri koysalar bu rolün üstesinden daha çok gelirdi. Başından itibaren Oh Yeon-Joo karakteri bana dramı hiç hissettiremedi. Mimikleri beni rahatsız etti. Dizinin final bölüm kararını webtoon kendisi verdiğinde herkes Kang Chul'u öldü zannetti. Oh Yeon-Joo hastanede ağlarken o kadar hayrete düştüm ki anlatamam. Feci yapmacıktı oyunculuğu. Final bölümde bari iyi olsaydı dedim kendi kendime. Beni koysalardı o role şahsen daha güzel ağlardım. Sevdiğim adam ölüyor sonuçta bunun düşüncesi bile gerçekte olmasa bile insanı bir şekilde etkiler.

Ama bitmedi gelelim senaristimizin Oh Song-Moo için hazırladığı saçma sona. Adam kendi çizdiği webtoon dünyasında yok oldu gitti. Peki gerekli miydi böyle bir son? Bence değildi. Webtoon dünyasına göre Kang Chul'un ölmesini ve final yapmasını mantıklı bulurum, hatta gelip gerçek dünyada yaşamaya başlamasına çok sevindim, mutlu olmaları güzel. Oh Song-Moo'ya hazırlanan o son gerçekten gereksizdi. ''Happy Ending-Sad Ending'' ikileminde kalan karakterleri ikisinin ortasında buluşturdular. Dram yaratmak için diziyi gerçekçi kılalım derken batırdılar. Açıkçası bir tarafın mutlu olması için diğer tarafın fedakarlık etmesi gibi klişelerden oldum olası nefret ettim.


''Ya sen ne yaptın senarist?!'' diye içimden haykırmadım değil. Çünkü babasına müthiş bir haksızlık yapıldı. Kişiliğinin katilin anılarıyla birleşmesi de zorlama senaryo olduğunu düşündürdü bana. 

Öte yandan dizinin OST'ler bayıldım. Heyecanlı, aksiyon sahnelerinde çalan ve dizinin main theme olan OST'ler efsaneydi. Bu kadar eleştirdiğime bakmayın sonuç itibariyle diziyi farklı konusu sebebiyle çok sevdim. Top 10'da daha en başından yer ayırmıştım. Ancak maalesef dediğim gibi finali ve Han Hyo-Joo'nun oyunculuğu beni hiç mi hiç tatmin etmedi. Sanki bazı şeyler havada kaldı. Kang Chul'un koruması ve yakın arkadaşının da akıbetini bilmek isterdim. Çok aceleye getirilmiş bir sondu. 16 bölüm yerine 20 bölüm olabilir ya da en azından bir bölüm daha uzatıp izleyiciyi de tam anlamıyla memnun edecek sonuçlar çıkabilirdi. Örneğin; Kang Chul'un hem webtoon dünyasına arkadaşlarının ve işinin başına gidip geldiği hem de Oh Yeon Joo ile evli olduğu gerçek dünyada yaşamını sürdürdüğü bir son daha ilginç olabilirdi. Buruk bir mutluluk havası vardı. 

Sırf Kang Chul için bile izlenir. Hatta bu karakteri hiç unutmayacağımı da biliyorum. İzlemiş olanlarınızın da yorumlarını çok merak ediyorum. Acaba benim gibi memnun olmayan var mı diye. Benim dizi hakkımdaki düşüncelerim bunlar. Aslında daha detaylı yazardım ama uzatmak istemiyorum. Keşke dizideki webtoon kitaplar satışta olsaydı. Sonunu beğenmesem de böyle bir konunun mahwasının elimde olmasını isterdim. Diziye tatmin olmadığım finali sebebiyle 10/9 verdim. 

Öneriyor musun derseniz, diziyi şiddetle öneriyorum ve böyle bir dizi bir daha zor gelir diyorum. ^-^ 
Umarım diziyi beğenirsiniz, izlenmeyi kesinlikle hak ediyor! 

34 yorum:

  1. Ben daha Game of Thrones'ı zor bitirdim İlknur. Evlilik valla bozdu beni :-/ Kendime laptop alacağım bu diziler için :) Ellerine sağlık canım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah Blana ablam :* huzurun yerinde olsun da dizi yine izlenir. :) Game of Thrones ilk 5 sezon bir anda 2 haftada izleyip bitirmiştim ben. Bir tek 6. sezonu güncel izledim. ^^

      Sil
  2. Valar'cığım OST, Webtoon neler olduğunu bilmeden yorum yapmam ne kadar doğru bilemiyorum:) ama konu sen de demişsin sağlam, ilgi çekici bir konuymuş, hiç Kore dizisi vs.izlemedim ben ama çok seviliyor ve ülkemizde bayağı bir Kore dizisi hayranı oluşmuş sanıyorum. Finalinin kötü olması - bilmesem, izlemesem de- affedilmez bence de. :) Dizi olsun, film olsun finali iyi olmalı ve seyirciyi tatmin etmeli di mi ama?:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen!^^ Bayağı seviliyor hemde. Tatmin olan kitlede var ama birçok kişinin bence hoşuna gitmedi. Güzelim konuyu fos ettiklerini düşünüyorum bu yüzden. :)

      Sil
  3. Henüz bitirmediğim için spoilerlı kısmı okuyamadım. Biz bu diziye ailecek başlamıştık, ilk önceleri dediğin gibi çok çok güzeldi. Yine de hepimiz korkuyorduk ya çıkmaza girerse, ya işin içinden çıkamazlarsa diye. Çünkü çok ayrıntılı ve derin aynı zamanda insanı hayran bırakan kurguların böyle bir tehlikesi var ne yazık ki. Sanırım sekizinci ya da dokuzuncu bölümde izlemeyi bıraktık artık çünkü soru üstüne soru, düğüm üstüne düğüm oluşturuyordu zihinlerde ve bunu hiçbir şekilde izleyiciyi tatmin etmeden yapıyordu. Hani konuyu birden çözsün bıraksın da demiyorum ama küçük sorulara yanıt vererek izleme isteğini körükleyebilirdi. Tabii bu benim kişisel fikrim. Senin yorumuna göre devam edeceğim; sonu dizinin geri kalanını izlemeye değer mi? :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözdeciğim :* katılıyorum düğüm üstüne düğüm ve alınan saçma kararlar sonucunun fos çıkması zaten diziyi biraz geriledi ama bence bitirmelisin. Lee Jong Suk'un oyunculuğu bunu hak ediyor bence. :) İzlerken kafan karışacak ama bitirilmeyecek bir dizi değil, sadece sonuç memnun etmedi beni. :)

      Sil
  4. Türü de bütün türleri içeriyor mübarek :) Şu vakit darlığından dizi mizi izleyemiyorum valla. Bir feraha çıkayım da el atayım şu işe. Sevgiler canım benim ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bir ara çok fazla izliyorum bir ara hiç izleyemiyorum. Doğru söylüyorsun doğru zaman lazım bu tür şeylere. :) Sevgiler benden de canım. ❤

      Sil
  5. Bütün cümlelerine canı gönülden katılıyorum. Yalnız değilmişim böyle düşünürken nasıl sevindim anlatamam. Spoiler olabilir yorumum izlemeyen arkadaşlar okumasın sonrasını da.. Bence dizi 2'ye ayrıldı, rüyadan öncesi ve sonrası diye.. Sonrasında senaryo sarpa, tekrara, dünyalar arası geçişi yalamaya bağladı. Cidden senaryosu olsun çekim kalitesi olsun sağlam dizi, ama başrol kızın oyunculuğu beni çıldırttı. İnan aynı seninde söylediğin gibi çoğu sahnede ben olsam daha iyi oynardım dedim. Aşkından ölüyor kadın, adam ölümden dönmüş duruyor karşısında, bakıyor boş boş.. Bir heyecan, bir yıkılış olmadı hiç. En büyük eksisi bence o oldu dizinin.. Rüya bölümüne kadar efsaneydi ama keşke öyle devam etseydi.. Bari sonra hatırlasaydı hepsini de.. Neyse..
    Ellerine sağlık hatun çok sağlam noktalara değinmişsin. Bende haftaya yetiştireceğim yazısını inşallah.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatunum bende yalnız olmadığıma sevindim bak şimdi! ❤ Ciddiyim Han Hyo Joo'nun oyunluğu çıldırttı ve aynen katılıyorum dizi rüya öncesi ve sonrası diye ikiye ayrıldı. Bu şekilde olmamalıydı ya da Kang Chul hatırlamalıydı. Dizi hiç bir his yakalayamadı. Sen yazını yaz gelip senin blogda da içimi dökeceğim bir güzel. :D

      Sil
  6. Bazı senaristler sanırım artık devam ettirmekte belki de kısırlaştığı için bu anlamda da izleyiciyi tatmşn edemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Nilgün abla, olabilir. Ama bazıları da tamamen izleyici kitlesi artınca kendini bir şey sanıyor ve diziyi mahvediyor. Bkz: Cheese in the Trap senaristi.

      Sil
    2. Araya giriyorum ama Allah o senaristin evlerine ateşler salsın. Nasıl sinirlendim bak yine -_-

      Sil
    3. Ahahah Akelam :D yemin ederim çok sinirlendim bir senaryoyu önceden paylaşmış hiç haberim yoktu. İyi ki reyting kazanıyorlar. :D

      Sil
  7. kelimesi kelimesine katılıyorum.Ben bekleyip izledim desem yalan olur öyle can sıkıntısıyla dolanırken bitti sanıp izledim :D sonra son bölüm bekledim bir kaç gün :D
    ilk altı hatta sekiz bölüm müthişti ama öğrenikten sonra karakterleri bir zorlama drama sokyular. ilk bölümde gördüğüm eğlenceli adam gitti her bölüm acılardan acı beğenen adam geldi. ama iki günde izlediğim için senin kadar senaryodan şikayet edecek kadar uzaklaşamadım. Bütün izleyince sanırım ne olacak yuh be abartmışlar dışında insan pek tepki veremiyor. Ama cidden aralarındaki o eğlenceli flörtöz havanın direk dağılıp ağlama seanslarına girmeleri can sıkıcı oldu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben izlerken çıldırdım vallahi. :D Özellikle 8. bölüm sonrası her şey berbat oldu bence. İlk bölümlerdi o flört halleri gerçekten izlenmeye değerdi. İşin içine dram girince birden dizi level atladı sanki. :'D Kang Chul hatırlasaydı bari aralarındaki aşkı bir hissedebilseydik yine gıkım çıkmazdı ama işte kadının oyunculuğu da fos olunca açtım ağzımı yumdum gözümü. :D

      Sil
  8. İnceleme şekliniz çok güzel ve açıklayıcı. Hem anlatıyorsunuz hem de neler olup bittiğini tam olarak bilemiyoruz. Önemli olan da bu, teşekkürler.

    Küçük bir eleştiri; paylaştığın yazılar biraz küçük ve göz yoruyor. Biraz geniş olursa çok daha güzel olacak. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin, yorumun için ben teşekkür ederim. Beğenmene sevindim. :)
      Yazı puntosunun ayarı temamdan kaynaklanıyor. Yazıyı bir türlü ayarlayamadım maalesef. :(

      Sil
  9. İlknur, ben de Müjde gibi düşünmüştüm dün.Bilmeden ahkam kesemem. Lakin böyle büyük bir yapımda hatalar göze çarpar ki, o rol yapamayan kız çekim esnasında mutlaka fark edilmeliydi. Başta iştahla yazılan senaryonun sonunun tatmin edici olmaması hayal kırıklığı yaşatır. Nihayet insan keyif alıyor, sonuna neredeyse müdahil olabilecek kadar olması gerekeni anlıyor ve beklentiye giriyor. Bu sektörü anlamak zor. Ben sizin tarafınızdayım ve duygusal bakabiliyorum ancak. Emeğine sağlık kızım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablam hoşgeldin, güzel yorumun için çok teşekkür ederim. :) Ayrıntılar çok önemli ama gel gör ki Koreliler dizi çekimlerinin yarısını bitirdikten sonra yayınladıkları için bir şey diyemiyorum ama izleyici psikolojisinden çok fazla anlamadıkları bariz. :) Öpüyorum çok. :*

      Sil
  10. İlknurrrrr dönmüşsün ben yeni görüyorummm 😍 Normalde yağmurlu havaları aman aman sevmem ama bu sıra yağan yağmur hoşuma gidiyor 😊 W dizisini herkes ilk yayınlandığı günden beri izlerken ben çeviri beklememek için kendimi tuttum. Final bölümü yayınlanmadan izlemeye başladım 2 günde bitirdim zaten ben bitirdim finalin çevirisi geldi cuk oturdu.

    Eleştirinde sonuna kadar haklısın ilk baş öyle güzel başladı ki sağlam konusuyla içine çekti ama sonra saçmalamaya başladı, webtoonu katilin yönetmesi benimde bir sinirimi bozdu :D Sonunda kızın babasına da çok üzüldüm. Ben bu çocuğu ilk kez izledim ve çok şeker mimikleri filan kesinlikle çok şirin ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözdemmm :* Hoşgeldin canım ❤ Lee Jong Suk denilince akla ilk gelen dizisi School 2013 olmuştur. O dizisi de çok güzel ve kesinlikle çok şirin. ^^ W cidden efsaneydi ama gel gör ki batırdılar. Babasının sonu cidden gereksiz duygu sömürüsüydü. :/

      Sil
    2. Ben ilk bölüm izledim School 2013 de sonra çok sarmadı gibi oldu sonra izlerim dedim :) Dur ben izlerim onu da beni biliyosun anında öğütürüm :D Bende aynı durumu Kore fenomeni ile konuştum zaten oda sonradan bozuyo demişti izledikten sonra aynı kanıdayım iyi ki 16 da bitmiş 20 de bitseydi iyice saçmalarlardı :/

      Sil
    3. O finalden sonra bende iyi ki bitirmişler dedim. 20 bölüm olsaydı cidden çekilmezdi dizi. :D

      Sil
  11. Lost'un sonundaki hislerimden sonra dizilerin sonları geriyor beni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lost'u, Boone öldüğü için 13. bölümde bıkmıştım ve hala izleyemedim ama o bittiği zamanki hayal kırıklığı olan finali bugün bile konuşuluyor Handan abla. :)

      Sil
  12. izliycem ben de. li suk en sevdiğim yaaa. ama kore dizilerine yetişmek olanaksız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden Deep katılıyorum çok fazla izlenilecek dizi var ben bile çoğunu izlemedim. ^^ Sadece sevdiğim oyuncular takip ediyorum. :D

      Sil
  13. Uzak dogu ve hint konulari bana sempatik gelmiyor nedense. Dizi çok ender netflix te güzel bir sey bulursam izliyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kısa tutmaları sebebiyle seviyorum. Uzun uzadıya konuyu saptırmıyorlar. :)

      Sil
  14. Merhaba,
    Kitap ve Kore dizileri hayranı olduğunu gördüm ve bir merhaba demek istedim :) Aynı tür şeyleri seven bloggerlarla arkadaş olmak en güzeli ;)
    Seni de bloguma beklerim ;) http://fightiingg.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım ^^ Hoşgeldin. ;) Mutlaka geleceğim ziyarete. :))

      Sil
  15. Merhaba söylemeden edemeyeceğim bu yazı birçok kişi gibi benimde hislerime tercüman oldu. Rüyadan önce bayıla bayıla soluksuz izlediğim sahneler rüyadan sonra sarpa sardı. Her şeyi o kadar karıştırmış ki senarist izlerken sıkılıp ileri sardığım bölümler oldu. Sürekli döngü içinde ilerledi dizi. Kötü olaylar oluyor sonra bir şekilde çözüyorlar sonra yine kötü olay oluyor sonra yine çözüyorlar. 16 Bölümdür sürekli bu döngü vardı. Yan karakterleri ön plana biraz daha çıkarsalarmış daha iyi olabilirmiş. Do Yoon ve asistan kızın daha fazla görülmesini isterdim. Kızın babası ise dizi boyunca hiç gülmedi. Adam hep dertliydi hep mutsuzdu başına gelmeyen kalmadı. Kızın oyunculuğunu izlediğim ilk diziydi. İlk bölümlerde şirin bulsam bile sonradan bayağı donuklaşıp rolü kaldıramadı. Bir bölüm iyi toparladılar zaten final gibiydi. Sonra yine sıkıştırıp izleyiciyi boğdular. Finali beğenmedim. Son 15 dakika içine her şeyi çözüp mutlu sona bağladılar. Güzel olsa bile iyi bölümlerden çok kötü bölümler vardı. Bu arada yazı için ellerine sağlık. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 8. bölümden sonra bayağı bozdu dizi. Sürekli bir aksiyon yaratılmaya çalışıldı ama ne yazık ki konu batırıldı. Başrol'ün oyunculuğunun yetersizliği de cabası oldu. :/ Çok teşekkür ederim. :)

      Sil

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS