DAHA KAÇ KERE ÖLECEĞİZ?

29 Haziran 2016 Çarşamba



















Dün gece İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaların ardından hayatını kaybeden suçsuz, masum insanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Türkiye bugün 1 günlük milli yas ilan etti. ''Milli Yas'' vurgusu bile o kadar ağır geliyor ki... Karanlık bir arka planın üstüne yazılı iki kelimenin verdiği acının tarifini daha kaç kez yaşamak zorundayız? Sadece 1 yılda gerçekleştirilen patlamaların hesabını bugüne kadar kim verdi? Haberler, internet siteleri her biri dün gece ki acıyı yok saymakla kalmayıp, televizyon kanallarına çıkan yalaka lekeliler ''Abartmayın'' - ''Umarım yayın yasağını eleştirenlerde ölür'' cümleleri resmen felaketin elçisi değil mi? Ne bu duygusuzluk ne bu rahatlık! Türkiye'de insan hayatının değerinin ayaklar altına alındığının başka örneklerine geçen süreler içerisinde binlerce kez şahit olmanın verdiği yükün tarifi yok!


Türkiye bugün tamamen bir kaosun içinde... Ekşi sözlükte ki bir yazarın yazdığı gibi adete bir ''Call of Duty'' oyunun parçasıyız sanki. Ülkemize giren çıkan belli olmadığı gibi, artık yaşamımızın da kaç adım sonra sonlanacağını düşünür derecede psikolojik bunalım içine girdik. Çok değil sadece bir kaç yıl öncesine gitmesini ve o zamanları hatırlamasını istediğim insanlar var. Çocukken hayatımızda bir kaç şeyin eksikliği gördük ama mutluyduk, huzurluyduk ve her şeye rağmen sevgi dolu bir millettik. Şimdi dönüp etrafıma baktığımda insanlarda sadece kin, nefret, vicdansızlık, umursamazlık görüyorum. Bu durumu hala göz ardı edenler ve alışın artık diyen o kadar insan var ki. ''Burası Ortadoğu alışın.'' ne demek? Neye, kimin kararına göre yaşamak ve alışmak zorundasın? İnsanlar düşünme algısını, kendini yönetme biçimini yitirmişler. Sadece bir kaç üst seviyenin gözüne girebilmenin verdiği çabanın peşinden sürüklenerek acınası karakterlere bürünmüşler. Burası ''Ortadoğu değil, burası Türkiye!'' diye bağırmak istiyorum insanlara. Dün ve önceki aylarda yitip giden canların ardından ''Herkes bir gün ölecek.'' diyerek normal yaşantısına her şey normalmiş gibi devam eden insanların suratına tükürmek, ölmek bu kadar ucuz olmamalı diye haykırmak istiyorum! 

Buna bir son verilmeli. Çünkü yaşadığımızı sanıp, yaşamaktan korkar olduk. Her gün birer birer eksilirken nefes almak dahada zorlaştı. Farkına varılmalı! Ülkede ne huzur ne de refah kaldı. Her günün sabahına korkuyla uyanmak canımı acıtıyor. 

Ölenler sizin insanınız, belkide anneniz, babanız, kardeşiniz, arkadaşınız... Ama ölenler can! Seninde canından can kopmadan, değer verdiğin elinden kayıp gitmeden uyan güzel kardeşim. Lütfen bitsin artık saçma sebepsiz kavgalarınız, savaşınız. 

Terörün her türlüsüne binlerce kez lanet olsun! Başımız sağolsun... 

37 yorum:

  1. Kalemine sağlık, yayın yasağını eleştirenler ölsün diyenler de var ha? Yuh oha çüş artık ya affedersin...dediğin gibi eskiden de pkk terörü vardı ama en azından bir noktada habis ur gibi hapsetmişti TSK, oradan kımıldıyamıyorlardı, hatta 2002'de akp geldiğinde elebaşları bebek katili de yakalandığından örgüt resmen ÇÖKERTİLMİŞTİ, bunu dünya biliyor, o senenin şehit sayısı tüm yıl için 6 idi. Ayrıca akp öncesinde Suriye, ARap ışid teröristlerini İTHAL ETMEMİŞTİK!!! Her şeyi berbat ettiler, sağlık iyi diyorlar o da koca bir yalan! Paran yoksa ne diş tedavisi, ne başka şey aylar sonraya randevu veriyorlar! pahalılık desen emekli, memur hep borç içinde, ne İYİ imiş şu memlekette? Eğitim desen? Rezalet kepazelik yapboz tahtası, yobazlar okullara yerleştirildi, Atatürk düşmanlığı tavan yaptı, ne İYİ şu memlekette Tayyip ve ailesi ile örtülü ödeneği talan eden devletin zenginliğini talan edenler dışında kim memnun? Allah cezasını versin bunların da, bunlara oy atacak olanların da..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi olan hiç bir şey yok maalesef. Hiç birimiz iyi değiliz, güvende hiç değiliz. Ama inanıyorum çıkacağız bu karanlıktan!

      Sil
  2. Ne diyebiliriz ki? Susmak en büyük çığlıktır, şu an çığlık çığlığayım... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çığlığı zaten ancak içimizde atabiliyoruz ya o da koyuyor ... :(

      Sil
  3. Maalesef insanlar her yorumu her sözü hükümete karsi görüyor garip bir durum var ortada. Yasananlarin acisi zaten belli tabii ki tepki olacak .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hükümeti suçlayınca tepki verenlerin hepsi ya gerçekten aklıdan yoksun ya da bir çıkarları var. Ben artık başka türlüsünü düşünemiyorum. Akılsızlıktan da öte bu.

      Sil
  4. Bu Ülke'nin bir bireyi olarak, insan olarak, havacılık sektöründen biri olarak... Çoook üzgünüm.

    YanıtlaSil
  5. Valar kızım.Ne kadar güzel açıklamışsın.Kalemine sağlık .Bücürükveben kardeşim, özetlemen çok güzeldi.Gerçekler bunlar.Allah yardımcımız olsun.Sevgiler valar tekrar emeğine aklına sağlık yavrum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablam çok teşekkür ederim, maalesef ki iğrenç gerçekler ve politikalarla yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Amin.

      Sil
  6. Bunlar daha iyi günlerimiz diyenlere katılmadan edemiyorum ben... Allah sonumuzu hayır etsin. Hep birlikte bu karanlıktan sağ salim, dostça ve kardeşçe çıkalım inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah. Umarım tez vakitte çıkarız, yoksa o cümleye bende katılmadan edemiyorum.

      Sil
  7. Öncelikle bütün şehitlerimizin mekanları cennet olsun inşallah, Allah yakınlarına dayanma gücü versin. Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  8. yaşancak ülkelikten çıktık insanlarımıza yazık yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suçu günahı olmayan insanlara gerçekten yazık...

      Sil
  9. Allah, rahmet eylesin, mekanları cennet olsun, kalanların da yardımcısı olsun ins... yaşayan bilir empati yapması da güç, üzülüyorum üzerimize oynanan bunca oyuna... verdiğimiz kayıplar zaten saymakla bitecek gibi değil, psikolojimiz tükendi... yazdığın her kelimeye evet, diyerek ilerledim... orta Doğu batı nedir ki, insan hayatı, terör bu... ah be valar sen ne güzel ifade etmişsin ben edemiyorum ki 😐😐😐😐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu benim ifade edemediğim ama etmeye çalıştığım halim Fenommm <3 İnsanlarımızın durumu iyi değil ciddi anlamda bir sinir harbi var, kendi kendimizle çatışıyoruz artık. Umarım bir an önce huzur buluruz.

      Sil
  10. Dünyaya hükmetme rüyaları görenlerin mücadelesinin acısını vatandaş çekiyor maalesef. Söyledikleriniz doğru. Tv de bu olayları normalleştirmeye ve sıradanlaştırmaya çalışan paralı askerlerden insan nefret ediyor. Vicdan diye bir şeyleri varsa bu günler geçtiğinde uyutmayacak onları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçlerinde biraz vicdani ve insani değer taşıyabilseler keşke, ben artık inanmıyorum çünkü vicdanları olduğuna. Söyledikleriniz doğru Turgay bey. Zaten hemen inanmaya hazır bir kitlede mevcut.

      Sil
  11. Öncelikle çok güzel açıklamışsın, söyleyecek bir şey kalmıyor. Hepimiz çok üzgünüz zaten, daha ne diyebiliriz ki...

    Bence en korkunç olan şeylerden biri "Umarım yayın yasağını eleştirenler de böyle bir patlamada ölür." açıklaması... Hatırladıkça tüylerim diken diken oluyor.

    Umuyorum bir gün mutlu ve huzurlu bir Türkiye oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir diğer korkunç şey ise; o tür söylemlerde bulunan insanlara hala arka çıkılması. Hala bir şeyleri ısrarla görmeme çabası. Umarım bir gün eskisi gibi huzurlu ve mutlu oluruz.

      Sil
  12. Ülkede bozulacak bir şey kalmayıncaya kadar bozmaya devam edecekler... Sonra nasıl temizlenir ki bu ülke? Benim neslim göremez bunu biliyorum Valar. Saldırıda ölenlerin ailelerine, yakınlarına sabır diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabır dilemekten başka bir şey yapamıyoruz...

      Sil
  13. İlknur inan kaç dakikadır imleç yanıp sönüyor yazacak kelime bulamıyorum.. Bazen yazsam da anlaşılmayacak iki kelime yetmeyecek anlatmaya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu yayınları, bu haberleri görünce ne desem bilemiyorum ama aslında söylenilecek çok şey var ama anlayan yok ne yazık ki Gözdemm :(

      Sil
    2. Aynen yavru anlayan olmayınca anlatsan da olmuyor ki..

      Sil
  14. ne çok yazılacak şeyim var biliyor musun , söylenecek sözüm ne ki yetmiyor işte , duymuyor kimse , ne yazık ki geldiğimiz nktada sorumluluk almasını beklediklerimiz eğlenmekte bile bir sakınca görmüyor , ohhooo bu memleket daha çok kara gün görecek ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi çok şey var yazılacak, anlatılacak ama kim anlıyor, kim dinliyor? Biz yine aklımızda biriktirdiklerimizi ağzımızdan çıkan iki kelimeye sığdırıyoruz. Umarım görmeyiz.

      Sil
  15. anlatacak çok şey konuşulacak çok şey var elbet ama insan tıkanıyor işte.. bloğunu takibe aldım bende bekliyorum,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın! Bende seni takibe aldım, hoşgeldin bloguma... :)

      Sil
  16. hoşgeldiiiin merabaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk Deepp! Selam, nasılsın? :))

      Sil
    2. oleeeey iyiyiiiim demek ki sen de iyisin ve döndüüüün :)

      Sil
    3. Evet nihayet dönebildim! Benim bilgisayar bozuldu o yüzden giremedim 2 aydır. Yenisi alınca hemen geldim geri. :D İyi olmana çok sevindim. :)

      Sil

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS