5 NOSTALJİK ŞARKI SEÇKİSİ - 2

27 Haziran 2016 Pazartesi

Herkese yeniden merhaba! 

Şu sıcak yaz havalarında buharlaşmadan önce artık bloguma ve sizlere bir geri dönüş yapmam gerektiğini düşündüm. İnanın insan hayatında ister istemez bazı birtakım sorunlara ne yaparsa yapsın yön veremiyor. Şu son iki ay içerisinde bayağı telaşlıydım. Bir yandan sınavlar, bir yandan ailevi sebepler, iş meseleleri... öteki yandan hem okumanın hemde çalışmanın vermiş olduğu yorgunluk, stres beni biraz bezdirdi. :( Hatta bir ara ''her şeyden elimi eteğimi her şeyden çekeceğim yeter artık'' demeye bile başladım kendi içimde. Çalıştığınız yerde birazda huzur olmalı. Eğer huzurlu ve mutlu değilseniz gün size tamamen işkence geliyor. Özellikle Ramazan'da insanlarla uğraşmak, laf anlatmak pek güç. Herkes hemen birilerine saldırmaya, kalp kırmaya pek meyilli. Bu yüzden insanları inanç olsun, insani değerler olsun eleştirmekten kendimi alıkoyamıyorum. Keşke bir nebze daha anlayışlı, sabırlı bir toplum olabilsek. Diğer yandan yapacağım mimlerim de epey birikti, hepsine sırayla yer vereceğimi umuyorum kısa zamanda. 



Neyse gel gelelim diğer konuya; Bahar ayından dolayı hepimizin üzerinde bir kırgınlık vardı fakat ben bunu biraz zor atlatanlardanım. İster istemez kendimle çeliştiğim bir dönem geçirdim. Hala da stresli olduğum noktalar mevcut. Yine de bunu bloguma ve sizlere yansıtmak istemediğimden artık paylaşım yapmamın bana da iyi geleceğini düşündüm. Bu kez dönüşüm bayağı uzun sürse de daha öncede açmış olduğum çok keyifli bir başlıkla hafta başında sizi neşelendirmek istedim. ^^ 


            Boney M - Daddy Cool 


Boney M - Daddy Cool isimli bu şarkıyı geçtiğimiz günlerde bir araba markasının reklamında keşfettim. Daha önce duyduğuma emindim ve hemen bulmak istedim. Çok da zor olmadı zaten reklam bir sürü ipucu ile doluydu.^^ 1976 yılında çıkış yapmış bu eğlenceli yaz şarkısı Boney M.'ye ait Take the Heat off Me albümünün bir parçasıdır. Dinlerken çok eğleniyorum... :))

              Haddaway - What Is Love


Haddaway'e ait bu parça 1993 yılında çıkarmış olduğu The Album isimli albümüne ait. Bu şarkıyı her duyduğumda aklıma Jim Carry'in avanak kuzenler isimli filmi aklıma geliyor. O dönem filmde bu şarkıyla ilginç bir kafa hareketi yapan oyuncular bir çok programda da konu olmuşlar. :)  

Hatta sizlerle o sahneyi de paylaşmak istiyorum, şahsen izlerken onlara katılmamak mümkün olmuyor. ^^ Jim Carrey'in bu filmdeki eğlenceli oyunculuğu tartışmaya kapalı. Moralim ne zaman bozuk olsa açıp izlerim. :) 

          Yeni Türkü - Olmasa Mektubun


Bu kadar eğlenceden sonra duygusal bir geçiş yaptırmak istiyorum sizlere. Her insanı, dinlemeye başlar başlamaz içinde boşluk oluşturduğu şarkılar vardır mutlaka. Ve en kötüsü de eskiye dair birçok değerli şarkıyı diziler olmasa hiç keşfedeyemeceğimiz gerçeği... 1984 yılına ait bu şarkı, Yeni Türkü'nün Çekirdek Sanat Evi Resitali albümüne ait. 

               İnce Saz - Çok Aşığın Var Diyorlar



Bazı şarkılar özeldir, özel kalmalıdır. Çok dinlenmesine gerek yok, hatırlansa dahi yeter tadında enfes bir parça. Böyle şarkıları dinledikçe ne kadar güzel bir müzik kültürüne sahip olduğumuzu bir kez daha anımsıyorum. İncesaz'a ait bu şarkı, 2002 yılında İki/Eylül Şarkıları isimli albümün yer aldığı parçalardan bir tanesi. Bu kadar naif bir sesten, böylesine büyülü bir şarkıyı dinlemek ruhumu onarıyor sanki. 


               İlhan Şeşen - Ellerimde Çiçekler


Son olarak, ilk çıktığı yıllarda İlhan Şeşen'e ait bu şarkıyı dinlemekten asla usanmaz idim. Klip ve şarkıyı da o zaman pek bağdaştıramamıştım ama çok orijinal bir fikir olduğu aşikardı. Benim düşüncem ''Aşk ve Savaş'' ya da ''Aşkla Savaş'' yönündeydi o zamanlar, şimdi ise üzerinde pek durmuyorum. :) Şarkının çıkış tarihi 2003 olup, İlhan Şeşen'in Şimdi Ben Bu Şarkıları Kime Söyleyeyim albümüne aittir. 

Umarım dinlerken keyif alırsınız, herkese şimdiden mutlu bir hafta diliyorum! :))

35 yorum:

  1. Hoşgeldiiiinn, sana da mutlu haftalar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Hiçbiririni dinlememiştim çok güzel geldi bana :)

    YanıtlaSil
  3. Saturday Night Live kalp ben :)) Murathan Mungan'ın Yeni Türkü tarafından bestelenmiş eserleri harika bence :)) Öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saturday Night :D Yeni Türkü'nün bütün şarkılarını dinlemedim hepsine bakmalıyım. Öpüyorum çok! :* <3

      Sil
  4. Daddy Cool ile çocukluğuma gittim :) Ne severdim Boney M i. What Is Love ile yüksek lisans günlerime ışınlandım. Ortaköy'e giderdim sıkıldıkça, her yerde bu çalardı. 23 yaşımdaymışım daha, şimdikinin yarısı :D Yeni Türkü de üniversitede söyleyip durduğumuz şarkılarıyla gönlümde yer etmiştir. Yalnız ben o şarkıları ilk gitar çalan arkadaşlarımdan dinledim,kendilerinden değil :) Çember'ini severim en çok. Açık Hava da konserine gittiğim yegane Türk gruptur :)

    Zamanda yolculuk yaptırdın bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke konser günlerine denk gelebilseydim, eskilerin yeri çok ayrı Handan abla. :) Üniversite gruplarının bir arada çalması ayrı bir keyiftir eminim. :) Beğenmene çok sevindim. :))

      Sil
  5. Canım Valar'ım gelmiş ve hoş gelmiş ...
    Şarkılarla enerji vermiş ...
    Tabi çoğu sana eski bize aaaa bu mu eski dedirtenlerden ;)
    İyi ki geldin canım ...
    Unutma hiçbir şey senden değerli değil ;)
    Su yolunu bulur ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm Didem ablam :* <3
      Dediğin gibi hiç bir şeye değmez ama değmeyecek şeyler canımızı sıkma rahat etmez. :D Bana eski geliyor bayağı ve çoğunu yeni öğreniyorum. Eskiler çok güzel. :)) Bir daha gitmeyi düşünmüyorum, ara vermek iyi değil. Teşekkür ederim çok. :)

      Sil
  6. Çok güzel bir derleme.
    Klavyene sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim canım, teşekkür ederim. :))

      Sil
  7. Merhaba Valar, ruh halini anladığımı sanıyorum.Ama çaban sonuç vermiş, bloğuna dönüp, gayet motive edici bir yazı ve çok güzel müzik parçalarıyla dönmüşsün.Hepsini dinleyemedim.Boney M zaten çok severim.'Çok aşığın var diyorlar 'güzeldi, icra da güzel, sözleri de gayet anlamlıymış.Sevdim.'Olmasa Mektubun zaten beni çok hislendirir.İlhan Şeşen'in ayrı bir yeri vardır bende.Velhasıl müzik ziyafetin de, gelişin de muhteşemdi canım. Sevgilerimi bırakıyorum kızıma.Ece ablan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece abla seni çok özledimm ben <3 :* Sende hoşgeldin ki. :)) Tabi siz eskiler benim eski bildiklerimi daha iyi bilirsiniz. Beğenmene çok sevindim. Ellerinde öpüyorum bende. :* Sevgilerr :))

      Sil
  8. Evet ya ne yazık ki insanlarımız gün geçtikçe daha bir asabileşiyor gibi geliyor bana. Bir hoşgörü örneği gördüğümde çok şaşırıyorum ki bunun tam tersi olması gerekir. İnsanlar birbirlerine tahammül edemiyorlar sanki.. Neyse, umalım da bu durum düzelir ve halkımızın en güzel özelliği hoşgörüyü yeniden kazanabiliriz.. Şarkılar bir harika ama ha, Boney M'i babam ve annem sayesinde tanıyorum ve ilk sevdiğim şarkıları da Rasputin olmuştu :D Bu şarkıyı da çok seviyordum ama uzuuuun zamandır dinlememiştim, iyi oldu. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddiyim, yol verseler insanlar hiç düşünmeden birbirini boğazlayacak gibi bir ruh halindeler. Umarım dilediğin gibi hoşgörüyü yeniden ön plana çıkarabiliriz. Kültür ve insani değerlerden 90'ları çok özledim şahsen. :)) Boney M bu şarkısı hep duyuyordum ve buldum sonunda onu da dinlerim. :D

      Sil
  9. Sorma ya, hakikaten herkes birbirine saldırmaya bahane arıyor, sıcaklarda kavgalar hatta cinayetler, cinnetler artar denir ya çok doğruymuş bir saat önce 2 apt. uzakta birileri az kalsın birbirini öldürecek sandım, aile kavgasıydı, o kadar bağırarak kavga ediyorlardı...dün de sabah çocuk parkında bir genç, sevgilisi sanırım genç bir kızı dövüyor bağırıyordu ...155'i arayacaktım ki, sesler kesildi birisi ayırdı...var ya ülke bitmiş..başımızdakinin negatif enerjisi herkese bulaşıyor:(
    Çok teşekkürler şarkılar için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanları anlamak güç. Özellik bu havalar ve orucun etkisi daha vahşi bir hale getiriyor milleti. Halbuki dayanamıyorsan tutma. Daha ilk günden başlıyor tripleri. :D Allah gecinden versin, öyle haberler duymayalım. Rica ederim, beğenmene çok sevindim. :))

      Sil
  10. Ahahaaa valar şarkılar çok iyiydi, nostalji oldu, düştüğüne notlar da keyfini katladı, teşekkürler paylaşım için 😉
    inş tez vakit işlerin düzene girer ve kolaylaşır, hayırlısı olsun, dikkat et kendine 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenommmm <3 özlendiniz :* Şarkıları beğenmene çok sevindim, benim içinde güzel oluyor. İnşallah öyle olur, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. :)) <3

      Sil
  11. Hoş geldin canımmmm! Yorumunu görünce çok sevindim. Ben takip listemdeki bazı kişilere arada özellikle girip bakıyorum yeni yazı paylaşmış mı diye. Senin bloguna da ara ara baktım. Sağlık olsun da elbet huzursuzluk yerini huzura, telaşeler sakinliğe bırakır. Sevgiler canım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk canım benimm, sende hoşgeldin! ❤ Evet ya bayağı zamandır yazamadım, blogları da doğru düzgün takip edemedim. En sonunda dün fırsat bulabildim, senin blogu da merak ettim bende! :)) Çok teşekkür ederim canım benim iyi dileklerin için. Sevgiler benden de kocaman öpüyorum. ❤ .*

      Sil
  12. Hoş geldin :)

    Gerçekten sıcak havaların insan üzerinde olumsuz etkisi var sanırım. Zaten toplum olarak pek sabırlı, hoşgörülü sayılmayız ancak bu zamanlarda çok daha artıyor. Bunun örneklerini sürekli görüyoruz çevremizde.

    Ben de iyi hissetmediğim dönemlerden sonra kendimi tamamen bloguma vermiş buluyorum, çok da iyi oluyor.

    Daddy Cool da güzel gitti:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ciddi olumsuz bir etki cidden. Örnekleri dediğin gibi çok saymakla bitmiyorlar. :) Senin neyin var? :/ Umarım ciddi sorunlar değildir. ^^ Hala dinliyorum Daddy, daddy cool! :D

      Sil
  13. ayyy, ne güzel bir seçki olmuuuş... Hele İlhan Şeşen ve o naif sesiyle ellerimde çiçekler. Bu güzel hatırlatma için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim. O şarkısını bende çok seviyorum İlhan Şeşen'in... :))

      Sil
  14. heyy bayılırım nostaljik şarkılara. durup durup bunlara dönerim sonunda. Bir de esas radyo var sürekli nostaljik şarkılar çalan, ailece onu dinlemeyi çok severiz yolda izde :) harika bi seçki olmuş eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende nostaljik şarkıları dinlemeye bayılıyorum, eski şarkıların yeri çok başka! :)) Ailece dinliyor olmanız ayrı bir keyiftir eminim. Teşekkür ederim, beğenmene sevindim. :)

      Sil
  15. Hoş geldin tekrar. :D
    Harika bir konu olmuş, nostalji, mutluluk ve hüzün bir arada. Ama neticede tebessümle ayrılıyorum buradan, eline sağlık bu güzel derleme için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk! Sende hoşgeldin. :D
      Arada yapmayı düşünüyorum, aradığımız ama bulamadığımız eski şarkıların karşımıza çıkması çok güzel oluyor. :) Rica ederim. ^^

      Sil
  16. Hoşgeldin canım. Ülke olarak da asabi olduk artık:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk! Sende hoşgeldin Nilgün abla :) Evet maalesef ruh halimiz hiç iyi değil. :/

      Sil
  17. İlknurrr hoşgeldin yavru ❤︎ Özlemilim vallahi billahi ya internetsizlikten seninle olan son mailimize bilem dönemedim ben unuttum sanma :( Şu sıra bende bi yoğunum yolcam saçımı başımı diyorum bizimkilere darlandım iyicene sıcaktan :/

    Yeni Türkü benim en sevdiğim görünce nasıl mutlu oldum :D Geçen sene halk konseri vardı gitmiştim de iptal olmuştu izleyememiştim :( İnşallah gideceğim konselerine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözdemmm sende hoşgeldin kuzu ❤︎ Unutmayacağınızı biliyorum bebeğim. :* Cidden havalar çok sıcak bende darlanıyorum özellikle nem kavuruyor yahu. :/ Yeni Türkü'nün burada hiç konseri olmadı, olsa gitmeyi çok istiyorum bende. :) Umarım gidebilirsin. :))

      Sil
  18. Teşekkür ederim canım benim. :))

    YanıtlaSil

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS