YAŞASIN 23 NİSAN!

23 Nisan 2016 Cumartesi













Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çocuklara armağan ettiği bayram.... Yine geldi çattı 23 Nisan! Hakikaten neşeyle doluyor insan.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınızı içtenlikle kutlarım. Çocuklarınızın gözlerinden öperim!


Her yıl bugün de buluşan, el ele gösteriler hazırlayan küçük çocukları görünce çocukluğuma dönüş yapıyorum. Eskiden ortaöğretimde okuyor iken, okulun koro takımındaydım. Hiç unutmam Çayır Çimen Geze Geze, Bizde Atabarı Var gibi şarkıları, birazda dersten kaçmak için fırsat bilip 2 ay önceden çalışıp, 23 Nisan gelip çattığında söylerdik. Okulun bahçesine toplanan öğrenciler ve veliler hayranlıkla izlerlerdi. Hatta gösterilere gelen veliler öğrencilerin günlerini zehir ederlerdi o gösterileri biz izleyeceğiz diye! Bizde de boy yoktu ki rahat rahat izleyelim. Şimdiler de ayıplanan Folklar halk oyunu için harıl harıl oynayacak öğrenciler  ararlardı. Aradan çok yıl geçmemesine rağmen nasıl da gerilemişiz. (!) Küçük çocuklar Kafkas oyunu oynarlardı, şiir okurlardı. Babam bizi hep stadyuma gösterilere götürürdü. Büyük bir hayranlıkla izlerdik. Helikopterden atılan küçük şemsiyeleri kapmaya çalışırdık. Arkasından Onuncu yıl marşımız çalardı, ufkumuz açılırdı. Gururlanırdık. 
Kaç yıldır duyabilen var mı törenlerde marşımızı? Benim şimdilerde duyduğum tek şey Mehter! 
Bir de TRT'de Dünya Çocukları ile düzenlenen çocuk şenliği programını unutmamak lazım. Dünyanın dört bir yanında gelen farklı dil, din, ırka mensup çocuklar ülkemizde ağırlanıp, bizler için kendi kültürlerini yansıtan danslarını ediyorlardı. Hala devam ediyor mu emin değilim ama 90'lı ve  2000'nin başlarında Antalya'da  açık havada yapılan şenlikler kesinlikle çok samimi ve güzeldi. 
İyi ki 90’larda doğmuşum diyebiliyorum sadece. Ne güzel günlerdi…

 Zaman zaman değerlerimizi hızlıca kaybettiğimizi düşünürken buluyorum kendimi. Çok ürkütücü bir durum, korkunç! Geleceğimiz kimlere emanet diyemeden edemiyorum. Çocuklara, biz gençlere emanet, armağan edilen ne varsa söküp alınmaya çalışılıyor birer birer. Tepkimizi yeterince gösteremiyoruz. Oysa ki  bu ülke, inançlarımız hepimizin! Senin, onun, şunun, bunun değil; hepimizin! Kavramaya çalışmak çok zor geliyor artık kimilerine. 

Geçen yıl tüm ülkeyi gülme krizine boğan bu muhteşem ikiliyi de unutmamak gerek! İki masum küçük çocuk şiir okurken utangaçlıktan kendilerini tutamayıp gülüyorlar. 
Buraya kadar her şey çok masum ve eğlenceli. Ama video yayıldığı zaman yapılan rezil yorumları unutmak mümkün değil. O kadar kafası dar, yaşadığından hiç bir şey anlamayan bir zihniyet var ki, ortada bu masumluğu bile anlamayıp ya da bilerek algılamamaya çalışıp, söz konusu kişilerin birer çocuk olduğunu önemsemeden küfür ve hakaret yorumları yazmalarıydı. 

Son zamanlarda duyduğum en komik cümle de şundan ibaret: ''TOPLUMUN AHLAKINI BOZUYORSUNUZ'' Bıdı bıdı bıdı bıdı, vidi vidi vidi vidi... Yahu bir sus! Tamam mı? Sen kaç yaşında insansın,  daha önce de bu zihniyette pusuya mı yatmıştın yoksa sonradan gelişen bir komplikasyon mu? Hayır, anlamak istemiyorum. O kadar olay oluyor ve bitiyor''Ahlak'' kelimesini görmezden geliyorsunuz da , ülkede pozitif olarak gelişen her olay nasıl oluyor da ''Ahlaksızlık'' olarak damgalanabiliyor? Sizin Ahlak anlayışınız neye göre kime göre sorgulanıyor acaba hiç düşündünüz mü yoksa bilerek sağır sultanları mı oynuyorsunuz? Masum çocuklar üzerinden bile ahlak primi yapmaya cesaret edebiliyorsanız şayet, bu toplum da sizden başka ahlak yoksunu kimse yok kimse kusura bakmayın! 
Bırakın çocuklar özgür olsun! 

Dilerim ki mutlu yarınlar, aydın bir gelecek bizlerle olsun.!

Unutmadan... Her yıl itinayla iptal edilmeye çalışılan bu özel ve güzel günü bizlere, gelecek nesillere armağan ettiği için Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Ve ben itinayla söylüyorum; çabalarınız boşa! UNUTTURAMAYACAKSINIZ!



34 yorum:

  1. Bugün karşıdaki anaokulu 23 Nisan'ı kutlarken marşımızı duydum :)) Hatta hala kutlamalar devam ediyor, oldukça eğlenceli :D Mutlu bayramlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duyabildiysen ne mutlu. :)) Bizim bu yakınlarda ki okullarda çok sade kutlamalar vardı. :D Mutlu bayramlar. :)

      Sil
  2. MUTLU 23 NİSANLAR! :)

    YanıtlaSil
  3. AKP gelmeden önce 23 Nisan'da trt dünya çocuklarını şenliğini canlı yayınlardı, rahmetli annemle severek izlerdik her yıl, gelince kaldırdılar...ulusal bayramlarda Kurtuluş filmi yayınları TRT akp gelince kaldırıldı..zihniyetleri malum ama sonları gelecek eminim...sonunda iyiler kazanacak. 23 nisanın kutlu olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başın sağolsun, çok üzüldüm. :( Evet bir çok yayın kaldırıldı, yeniden yayınlanabilmesi dileğiyle. Seninde bayramın kutlu olsun canım. :))

      Sil
  4. Canım merhaba;
    Yüreğine ve kalemine sağlık ...
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun ...
    Tüm çocukların ve yüreği çocuk kalanların bayramı kutlu olsun .
    İnternette öyle güzel bir söz gördüm ki;
    " Sadece büyük bir lider , geleceği küçük kalplere emanet eder . "

    " 23 Nisan kutlu olsun
    Sevinin çocuklar
    Övünün büyükler
    23 Nisan mutlu olsun

    Çok büyük bayram bu bayram
    Herkese kutlu olsun
    Çok ulu bayram bu bayram
    Herkese mutlu olsun. "

    23 Nisan Trt Dünya Çocuk Şenlikleri ne güzeldi ... Bizim zamanımızda ...
    Olsun herkese ve her şeye rağmen Atatürk çocukları Mustafa Kemal ATATÜRK’e ve tüm silah arkadaşlarına , atalarımıza minnettarız . Ve emanetlerine sahip çıkacağız .
    Sevgiyle ve hep böyle kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür derim Didem abla! :) Sözler çok güzelmiş. :))
      Hep böyle kalacağım elbette. Sevgiler. :))

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Selam. Teşekkürler, renkli bayramlar Ergin bey!

      Sil
  6. 23 Nisan kutlu olsuun ~lalalala ❤
    En çokta miniklere ve biz kalbi çocuk kalanlara ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''Bugün 23 Nisan
      Neşeyle doluyor insan
      Yarın 24 Nisan
      Hayret ediyor insan
      Öbürsü gün 25 Nisan
      Şaşırıyor insan''

      Ne diyorum ben ❤ :D hepimize bu bayram!

      Sil
    2. Heyyo! Dıptıs Dıptıs ❤ :D

      Sil
  7. Benim de çevremdeki okullarda yapıldı kutlamalar. Çocuklar için olduğu kadar çocukluk özlemi duyan benim gibiler için de çok değerli bu bayram. Güzel günleri anmak adına. Paylaşım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  8. Bütün çocuklarin bayrami kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  9. Tüm dünya çocuklarına 1 gün değil her gün bayram olsun. Onların masumiyeti bizim aydınlık geleceğimizdir...

    YanıtlaSil
  10. klip çok tatlııııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen yıl bayağı güldürdü keratalar. :))

      Sil
  11. Bu yıl ilk defa ne okuluma ne de oğlumun gösterisini canlı izleyebildim rahatsız olduğum için. Tüm çocukların bayramı kutlu olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun Nilgün abla. Bir daha ki sefere inşallah diyelim üzülme. Videoya kaydeden biri oldu mu gösteriyi? :)

      Sil
  12. Malesef eski Bayram'lar nerede kaldı ilknurcum sevinmeyi Mutlu olmayı unuttuk ya ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdikiler eskisi gibi olmasa da hala yapılabiliyor olmasına seviniyorum.

      Sil
  13. nice güzel bayramlarımız olsun tatlım. çocuklardaki masumluğu anlayamayan beyinsizlere pek takılmamak lazım , çok tatlılar ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 23 Nisan'da ağlayan Şehit çocuğuna içim parçalandı Derya abla. :( O masumluğu bitirenlere diyecek söz yok. Hep mutlu olsun çocuklar. :)

      Sil
  14. çok severim bu bayramın tabi ki yeri özeldir içimizdeki çocuk hep bayram etsin inşallah her 23 nisanı coşku ile kutlayalım .-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum. :)) Eskiden daha iyi geçiyordu bu bayram. :)

      Sil
  15. Ne zaman istiklal marşı duysam ağlarım duygularıma engel olamam.
    Oğlumun okulunda ki etkinlik çok keyifliydi çok eğlendik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı okullar birkaç ay önceden başlıyor hazırlıklara. :)
      Ülkemizin marşı gerçekten çok etkileyici!

      Sil

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS