VİCDAN ARANIYOR!

7 Nisan 2016 Perşembe

Toplum olarak gerçekten hiç iyi değiliz. İnsanların kalpleri belki de taştan daha katı bir maddeye dönüşmüş biz geç farkına varıyoruz. Artık ülkede o kadar çok şey oluyor ki, televizyonu açıp haber, dizi hiçbir şey izlemek istemiyorum. Gerçekten soğudum.
Geçenlerde televizyon da esnafın birinin Suriye’li bir çocuğu dükkanının önünde ki bisiklete dokundu diye peşinden koşup, kaldırıp yere atmasına şahit olmuştuk. Ülkece bunu şokunu yaşarken bir de götürülürken adliyeye ‘’Pişmanım’’ diyor defalarca. Pişman olsan ne olur ki? Sen küçücük bir çocuğa dayanmaz, katlanamaz hale gelmişsin. Hem de ortada hiçbir sebep yokken. Tüm bunların dışında bir de ‘’Aman bunlar geldi, huzurumuz kaçtı.’’ ‘’Bunlara maaş bağlayacaklar, biz çok iyi geçiniyoruz sanki’’ diye tepkiler de dolaşıyor ortalıkta. Evet, ülkemiz de işsizlikten tutun sokaklarda aç kalan çocuklara kadar birçok zorluk yaşayan, bu ülkenin vatandaşları var değil mi? Ama kardeşim! Sen bir bak sana bana. Zamanında ‘’onlar bizim kardeşlerimiz, onlara laf eden çekip kendi gitsin’’ diyen sen değil miydin söyle bir bakayım bana? İnsanların evini, yurdunu bırakıp kaçmasına destek verirken, ekran karşısında bunu şehvetle izlerken sorun yok muydu yani ne olmasını bekliyordun? Ee şimdi de bu ülkenin vatandaşı olacaklar, durma buna da ses çıkar şimdi. Ama yok duruma bağlı tepki veriyorsun sen anladım. Ha olay sana sıçradı mı her şey adaletsiz oluyor değil mi? Baştan hesap edemedin tabi zoruna gitti.


Bir de buradan başka bir konuya değinelim. Parkta kendi halinde oynayan Suriyeli bir çocuk var. Elinde kamerası olan bir mahluk, başka biri aracılığıyla önce çocuğa bulaşıp ardından  ‘’Uçak geliyor, bomba atacaklar.’’ diye korkutup çocuğun sağa sola saklanmaya çalışmasını kahkahalarla izliyorlar. İnsanlığın çivisinin çoktan çıktığının garantisini veren başka bir olay. Ne destek, ne eziyet maşallah!
Ha bir de bitmek bilmeyen, çığırından çıkmış sapkın haberler! Üstü birileri tarafından örtülen tecavüz haberleri. Sansar'da ki (bana göre sansar hepsi) erkek çocuklarına tecavüz haberleri ve 3 yaşında ki erkek bebeğe üvey babası tarafından tecavüz ediliyor ve anne bunu bildiği halde hastaneye düştü diye götürüyor. Bebeğin tecavüzden iç organları parçalandığı için 11 günlük yaşam savaşını hastanede kaybettiği öğreniliyor. İnanın yazarken elim titredi, midem allak pullak oldu. Bir de affedersiniz ateşi başına vurmuş bir annenin kendi oğlunu katlettirmesi haberi vardı. Bu olayların üstü neden kapatılıyor hiç düşündünüz mü ya da anlayan var mı sebebini? Ben gerçekten anlamak istemiyorum böyle bir vahşeti. Onca şeye rağmen bana kalkıp bir şeyleri savunmaya, kendi fikirlerini ivedilikle dayatmaya çalışan, boşuna nefes aldığına inandığım insanlar mevcut. Güler misin, ağlar mısın haline? Bunların hemen ardından da fışkıran garip fetvalar var. İnsan hayret ediyor. Allah ıslah eylesin diyebiliyorum sadece. Peki kardeşim sen üstü örtülen bu iğrenç haberin nesini savunuyorsun bana? Hiç mi vicdanın yok ya da hiç mi insan olamadın bugüne kadar? Ama olayın ne olduğunu biliyorum. İşte bunlar hep yan cebimin müslümanlığından kaynaklanıyor. Yan cebim dolsun, kime ne olursa olsun güruhu.

Öte yandan her gün gelen şehit haberleri... Kalpleri kan ağlamaktan yorulmuş tepkisiz kalan, alışmak zorunda bırakılan bizler ve herkes kendi kaderinin mahkumudur kafasında dolanıp yine sadece seyirci kalanlar... Gereksiz bir tartışma boyutunun seviyesizleşme ihtimaliyle yüz yüze geldiğimde, konunun bitimine karar veririm. Çünkü arkadaşım sen anlamıyorsun değil, anlamak istemiyorsun. Olayı kavramak istemeyen birine de çene çalıp kendimi yormaya niyetim yok. Bu kesinlikle politik ya da nefret içerikli bir yazı değil, birtakım sorunsalı içeren gayet özgün bir eleştiri. Herkes farklı düşünebilir, herkes kendini farklı yansıtabilir. Zevkler ve renkler tartışılmaz derler ya, aslında ben çok güzel tartışırım ama değmez işte. Bu da benim düşüncem.
Kısacası kaybolan vicdanlar için yine geriye kalan vicdanlardan bir ekip kurduk, aramaya koyulduk. Bir gün bulunur inşallah. 

Herkesin Regaip Kandili Kutlu Olsun.
Daha mutlu, huzurlu bir ülke, en önemlisi insan olabilmenin niteliklerini herkesin taşıdığını görebilmenin dileğiyle… 

42 yorum:

  1. Ah cnm ülke olarak insanlar olarak nereye gidiyoruz ne yapıyoruz nasıl insanlar olduk aklım inan almıyor...
    Konuşacak çok şey var aslında...
    Sanada hayırlı kandiller...
    Umarım bir gün her kötülükten arınırız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi konuşulacak çok şey var ama anlayan yok ki konuşalım. Teşekkür ederim, inşallah...

      Sil
  2. hayırlı kandiller canım. dayanılacak haberler değil gerçekten de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Derya abla. Hayırlı kandiller, teşekkür ederim.

      Sil
  3. Yazınızı okurken içime bazen ateş düştü bazende gözlerimi doldurdu, her insanın vicdanla hareket etmesi tek temennimiz elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Umarım bir gün olur ama o gün geç kalınmaz.

      Sil
  4. Hayirli kandillerr yaziniz guzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı kandiller İlknur hanım, teşekkür ederim.

      Sil
  5. Hayırlı kandiller canım. insanlığımız ölüyor. daha diyecek bir sözüm kalmadı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı kandiller kuzum. Katlıyorum, kelimeler anlam ifade etmiyor artık.

      Sil
  6. Vicdan ilahi bir takiptir.. er geç çalışır.

    YanıtlaSil
  7. Küçücük bedenlerde ne yaralar açıyorlar farkında değiller.Yarınlarımızı bırakacağız biz bu çocuklara. Peki sonra ne olacak ? Her geçen gün karanlığa doğru birer adım atıyoruz.Allah vicdan nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu farkında aslında ama körmüş gibi davranıyorlar. Amin inşallah.

      Sil
  8. Canıım, hayırlı kandiller ^^
    O kadar doğru bir konuya parmak basmışsın ki.. Ama işte artık insanlık bizim bildiğimiz "insanlık" değil. Söylenecek çok şey olsa da daha fazla bir şey söyleyemiyorum. Herkes ederini yaşar İnşallah diyebiliyorum sadece..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim. ^^ Doğru söylüyorsun ama umarım herkes hak ettiğini bulur geç olmadan.

      Sil
  9. İlknur,benim genç versiyonum duyarlı ve asil kızım.Çocuk hayatımızdaki en değerli varlıktır.Eğer nefisler ona uyanıp, diğer yandan vicdanlar felç olmuşsa çok pis ve iğrenç bir hale gelmiştir insanlık.Bu durumda günümüzün neşe içinde geçmesi, hayata kendimizi kaptırmamızı da sorgulamamız, bu ahlak erozyonuna ve her türlü çocuk istismarının karşısında saf tutmamız lazım.Çok yerinde bir makale yazmışsın. Seni alnından öperim yavrum.Regaip kandilinin; hakiki müslümanların ihmal edebildikleri mesuliyetlerini hatırlatması ve Allah'ın kullardan beklediği ibadetinin namaz, hac ve çılgıncasına gösteriye dönüşen uygulamalar değil, işte senin yazdığın konular olduğunu ve kendilerine gelmeleri yolunda ışık olmasını diliyorum.Ece ablan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablam benim çok sevindim, beni kendi gençliğinin aynası gibi görmüşsün. Senin ellerinden öperim. Umarım bir an önce kendine gelir insanlık, utanır görmediği, ses çıkarmadığı duyarsız kaldığı şu yaşanan olaylara da vicdanıyla yüzleşir.

      Sil
    2. Ne demek akıllı kızım .Tekrar kutluyorum bu yayınından ötürü seni.Gözlerinden öpüyorum İlknur'cuğum.

      Sil
    3. Tekrardan ellerinden öperim Ece ablam. :))

      Sil
  10. Tıpatıp aynı düşüncedeyiz. Çok güzel yazmışsın, eline sağlık :) atalarımız daha kötülerini yaşadı, bunu da atlatırız inşallah.. Hayırlı kandiller ^—^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı kandiller canım. :)) Bir bakıma doğru söylüyorsun ama tarih tekerrür ettikçe daha fazla korkar oldum. İnşallah geçecek bu günler...

      Sil
  11. Haberleri izlemek artık bizler için eziyet halini aldı. İnsanlık günden güne kötüye gidiyor, Allah yardımcımız olsun. Hayırlı kandiller. Gözü kör, kulağı sağır ve vicdabı körelmiş insanların olmadığı bir dünya dileği ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Amin inşallah kabul olur dileklerimiz. Sevgiler...

      Sil
  12. ilknurum naber;) gece gezmesi yapiyorum bloglarda hem de kandil gezmesi gibi ;) dedim ilknurcuguma gideyim yine;) tekrardan hayirli kandiller olsun canim ^-^ gideyim simdi baska bloglara gel beraber gezelim hihihi:) haydi optum cnm ♥ ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah Derya ablam benim hoşgeldin, sefalar getirdin. :D ♥ Hayırlı kandiller dilerim bende, tüm dileklerimiz kabul olsun inşallah. ♥ Çok öpüyorum, görüşürüz. ^^ :)

      Sil
  13. O videoyu Facebook'ta gördükten sonra sinirden ağladım vicdansızlar ya küçüçük çocuğa yaptıklarına bak :( İkinci kez izleyemem zaten televizyona filan bakmıyorum internetten de haber okumuyorum :(( Bu arada sana da hayırlı kandiller öptüm kocaman ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim bende rastgele Facebook da gezinirken denk gelmiştim, içim parçalandı. :/ Ne insanlar var dedim kendi kendime. Hayırlı kandiller tatlım, teşekkür ederim. Öpüyorum çok. ^^ ♥

      Sil
  14. Gün geçtikçe insan ırkının içindeki kötülükler ortaya çıkıyor. :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan ırkı için şu sıralar dediğim tek şey ''Valar Morghulıs'' oluyor. :/

      Sil
  15. İnsan ırkı, tüm doğanın en merhametsiz, en bencil halkasıdır. Bunu sürekli örneklerle görüyoruz ve ben bu ırka mensup olduğum için artık çok utanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben utanmaktan bıktım o derece bir hale geldik.

      Sil
  16. İğrenç gündemin, tatsız özeti olmuş. Kelimesi kelimesine doğru, gerçekler çok açık ve acı.
    Regaib Kandilinizi kutlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçeklerden nefret eder olduk.

      Sil
  17. insanın insana düşmanlığı umutlarımıza leke düşürüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O leke çıkamayacak derecede yayılıyor hala...

      Sil
  18. offf ya nolduk biz yaaa çıldırdı insanımız.

    YanıtlaSil
  19. Okurken gözlerim doldu. Aklıma o olaylar geldi. Videoları izlemeye korkuyorum artık. Gözlerimi kapamışım gibi geliyor. Paylaştığın videoyu izlemiş, ağlamıştım. Bir çocuğun korkusuna gülebilen insanlarla doldu ne yazık ki etrafımız.
    Ama sen, ben, bizler çoğalacağız bir gün. Vicdanı, merhameti bilen insanlar çoğalacak diye umuyorum hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah öyle olur. Sapancadaki köpek katliamı videolarını izleyemiyorum hala. :(

      Sil
  20. Yeni yazı mı diye geldim, yeniden okudum yavrum. Hâlâ değişen bir şey yok. Toptan akıl kaybı yaşanıyor, vicdanın kırıntısı yok. Kocaman bir yalanın her gün ivmesi artan; toplumu ve vatanı hiçe sayma hadsizliğini seyrediyoruz. Artık isyan ediyorum, buna hayat deniyorsa sanırım yaşamıyor ve rüya görüyoruz. Sevgimle kızım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Ece ablam. :( Toplum olarak daha da kötüye gidiyoruz. İnsanlar düşünmeyi unutmuş. Keşke rüya görüyor olsak... Sevgiler...

      Sil

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS