MİM|KİŞİSEL BLOG YAZARLARI NE DÜŞÜNÜYOR?

26 Nisan 2016 Salı

   
    Sevgili İnci Misali blogger arkadaşım bu konu için beni mimlemişti. Ama sınavlarım ve kişisel sebeplerim yüzünden ertelemek durumunda kalmıştım. Kısmet bugüneymiş. Mimlendiğim başka mimlerde var, çok teşekkür ederim. En kısa zamanda onları da yapacağımdan emin olabilirsiniz. 



    1-Blogla tanışmam nasıl oldu?

Yaklaşık 5 yıldır birkaç blog yazarını anonim olarak takipteydim. Örneğin; PuCCa'yı blog yazarı olduğu zamanlarda takipteydim. Benim yazma isteğim liseden bu yana vardır fakat o zamanlar blog yazmakla ilgilenmiyordum, okumayı daha çok seviyordum. Blog yazarlarının yazılarını okudukça ‘’neden bende kendime bir blog açıp çevremden biraz uzaklaşmıyorum’’dedim. Blog açmamın bir diğer sebebi de yazmak istediğim hikayelerimi burada yayınlamaktı. Umarım bunun içinde kendime zaman yaratabilirim.


2- Neden Blog yazıyorsun?

Onyedinci yaşımdan itibaren hayatım zorlu bir döneme adım attı. Erken yaşta herkesten farklı bir sorumluluğu üstlendim ve yaşıtlarımdan erken olgunlaştığımı hissettim. Birazda paranoyaklaştım. İlk soruda da belirttiğim gibi biraz çevremden uzaklaşmam gerektiğini düşündüm ve yeni insanlarla tanışmayı kafama koydum. Yazmak istediğim yazılarımdan, hikayelerimden çevreme bahsettiğim zaman ‘’zaman kaybı’’ ve ‘’boş işler bunlar’’ gibi kırıcı, gereksiz yorumlarla karşılaşıyordum. Özellikle arkadaşlarımın tek düşündükleri, konuştukları şey ‘’Evlenmek, çeyiz düzmek’’ idi. Hal bu iken duygularımı, düşüncelerimi yazıya aktardığımda mutlaka beni anlayabilecek insanlar ile karşılaşacağımı düşünerek blog yazmak istedim. Ama sadece bu da değil. Her şeyden önce ben yazmak istedim. Liseden bu yana Edebiyata karşı hep bir ilgim oldu. Yazmayı her daim çok sevdim. Kafamda tasarladığım, hayalini kurduğum ne varsa yazmak istedim. Bana gelen tepkiler olumlu da olsa, olumsuz olsa bir şekilde eleştirilmek, öğrenmek ve bir konu hakkında güzelce tartışabileceğim çevremin olmasını istedim.

3- Yakın çevrenizdeki insanlara bloğunuzdan bahsediyor musunuz?

Kardeşlerim ve bir kuzenim dışında kimseye bahsetmedim. Anneme söylesem o beni bu konuda destekler bundan eminim ama yine de fazla kimsenin bilmesini istemedim. Aslında hiç kimseye söylemeyi düşünmüyordum. Özellikle arkadaş çevrem uzak dursun. Beni anlamayan, dinlemek istemeyen kimselere ihtiyaç duymuyorum artık.

4- İlk yazınızla son yazınız arasında ne gibi fark var? 

İlk paylaştığım yazılarım şiirlerimdi. Amatör olduğum için herkesin okuyup ama herkesin beğenmeyeceği şiirler. Diğer yazılarıma baktığımda da çok bir fark göremiyorum. Zaten blog yazarlığına başlayalı henüz iki ay olmadı. Hala öğreneceğim çok şey var. Daha nitelikli özgün yazılar yazmam için kendimi daha çok geliştirip, daha çok araştırmam gerek.

5- Blog yazmak yaşantınıza neler kattı?

Sanırım yazı yazdıkça ve blogger kullanıcılarından olumlu tepkiler aldıkça yazma isteğim daha çok artıyor. Daha geniş konular seçip, daha çok özgün içerikler hazırlamak istiyorum. Daha yolun başında olsam da çok güzel bir blogger ailem olduğunu düşünüyorum. Çok sevdiğim benimle aynı kafadan olan, kalpleri kalbime karşı biricik arkadaşlarım ve yorumlarını blogumdan eksik etmeyen blogger abla ve ağabeylerim oldu. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki tanıdım sizi, iyi ki varsınız. Bu sayede paylaşmanın ve desteklemenin gücünü daha çok görmüş oldum.

6- Hangi kaynaklardan ilham alıyorsun?

Blog yazılarım için herhangi bir kaynaktan ilham almıyorum. İçeriklerimin hepsi özgün. Yalnızca belirlediğim bazı konu başlıklarında yalan yanlış bilgiler vermemek adına çeşitli araştırmalar yapıyorum. Şiirlerim bana ait. Özel günlere dair açılan konu içeriklerindeki standart bilgiler dışındaki yazıların tamamı benim özgür düşüncelerim. Zaten benim olmayan herhangi bir cümle, bir fotoğraf olduğunda ‘’Alıntıdır’’ olarak belirtiyorum. Ama normalinde gördüğüm tek bir cümle, bir kare bile bazen bana ilham olarak yetiyor.


7- Diğer blog sahipleriyle iletişim kuruyor musun?


Elbette kuruyorum. Hatta birkaç blogger arkadaşımla önce mail yoluyla iletişimde olduk. Zamanla birbirimizi tanıyıp, konuşmalarımızın hızına yetişemeyince sürekli konuşabileceğimiz sohbet alanına geçtik. İnsanın kendisiyle aynı duygu, düşünceleri paylaşan, aynı hobi ve zevklere sahip olan arkadaşları her zaman bulunmuyor. Belki de bloglamayı bu yüzden şimdi daha çok seviyorum.

8- Rahatsız olduğun bir konu var mı?

Var tabi. Yakın zamanlarda birkaç blog sahibinin yazılarının çalındığını duydum. Gerçekten korkunç. Biz bloggerlar burada bir emek sarf edip, belki saatlerce kafa patlatıp özgün içerikler hazırlayarak diğer blogger kullanıcılarının da bundan faydalanmasını, farklı şeyler öğrenmesini istiyoruz. Ama bir gün yazılarınızın bedavacı birileri tarafından çalındığı fark ediyorsunuz. Kendi özgün içeriğini oluşturamayıp, başkalarının emeklerine çömelen insanların herhangi bir varış noktasının olmadığını, olamayacağını söylemek istiyorum. Allah’a havale ediyorum onları.

Bu konu dışında bazı blogger hesapların tenezzül edip kendisine yapılan yorumları cevapsız bıraktığını gördüm. Bu şekilde davranmak kesinlikle o insanları bir tık yukarı taşımıyor. Tam tersine gözden düşürücü bir davranış. Ama çok fazla umurumda olmadığı için üzerinde pek durmadım. Ben yine de yazılmış bir emeğin karşılığını hem okuyarak hem de yorum yaparak veririm. Çünkü bu benim prensibim. Ortada bir emek varsa yazılı ya da sözlü hakkını ver.

Bir diğer konu ise ‘’Deli Kızın Bohçası’’ blog sahibi Derya ablanın buradaki yazısına destek de vermiş olarak, sosyal medya hesaplarında ki sinsiliğe dikkat çekmek istiyorum. Aslında bu konu kişisel olarak herkesin sinirini bozacak, üzecek bir olay. Bazı blog sahipleri sizi sosyal medya hesaplarınızdan takibe aldıktan bir süre sonra takibi bırakıyormuş. Sürekli takipçilerimi kontrol etmediğim için benim başıma geldi mi bilmiyorum, sanmıyorum ama bunu yapanlar varsa emin olun elinize geçen bir şey yok. Orada görünen sayının bir fazlası sizi havalı yapmıyor. Yeri geldi mi eleştirmeyi bilmeli insan. Çok da mühim mi benim için değil ama kişisel hesaplarımdan çok sevdiğim insanların bana bunu yaptığını gördüğümde gerçekten çok kırılıyorum. Karşılığını da hemen veririm. 

 9-Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerir misiniz? 

Yakın arkadaşlarım doğru düzgün hayal kurmayı, ideal elde etmeyi öğrensinler. Hiç olmazsa doğru düzgün düşüncelere sahip olsunlar. Size belki çok sitemkar ve ağır görünebilirim ama zamanında benimle ilgili her konuda bir alaycı yaklaşım sergileyen insanların blog yazmasını tuhaf bulurum. Zaten zannetmiyorum yazacaklarını. Ama iş gerçekten içten gelen bir isteğe bağlı olursa seve seve yardım ederim.

Bu mimi gerçekleştirmemiş olan blogları mimlemek istiyorum. Ben aklıma gelenleri mimliyorum ancak hala yapmamış olan bloggerlar varsa onları da mimlemiş olduğumu belirtmek istiyorum! :)



62 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim canım en yakın zamanda cevaplayım :)

    YanıtlaSil
  2. Şu mimde okuduğum en güzel yazıydı desem diğer arkadaşlarım bana kırılır mı bilmiyorum ki. Geç olmuş ama gerçekten süper olmuş. Seni tanımak çok güzeldi :d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Cahil Okur! Eğer yapmadıysan seni de tanımak isterim bu mimle ^^ :)

      Sil
    2. kesinlikle kırılır tabi :)
      Ama Cahil şimdi hak verdim sana!
      2. sorunun cevabı... tam destek!
      Ortak hobilerimiz, zevklerimiz var valar, bizle takıl tabi :))
      Kalemine sağlık!

      Sil
    3. Yaptım Valar :d
      Kore, Poşet ve Şule abla eklemişti hatırladıgım kadarıyla listeye. :D

      Kore bana hak verdın ya artık gözlerım acık gitmez :D

      Sil
    4. Çok teşekkür ederim Korefenomeni! :))
      Arkanızdayım! <3 :)

      Sil
    5. O zaman okuyacağım gün içinde. :D

      Sil
    6. cahil okura katılıyorum ;) yok kimse kırılmaz ki ilknur zaten hep gzel yzyor^^

      Sil
    7. Yaa Deryam ablam :* çok teşekkür ederim. ^^ Hepimiz güzel yazıyoruz bence kırılmayız birbirimize. ^^

      Sil
  3. Gerçekten çok içten ve samimi bir mim yazısı olmuş. Katıldığım, benzer düşüncelere sahip olduğum çok nokta var. Listeye beni de kattığınız için teşekkür ederim. İlk fırsatta yazacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Serhat bey, merakla bekliyorum yazınızı. :)

      Sil
  4. Sevgili İlknur kızım.Güzel bir gün ve hafta dileğimle başlayayım.Bir kere yazdığın konularda çok haklısın, insan yorum bıraktığı zaman, cevabını ve yorum yapılmasını da bekler.Bazen yığılma şeklinde yorum yapılıyor, bir bakıyorsun yorum gereken yerlerde bir-iki yorum.Ben her şeyi farkeden bir gözlem yeteneğine sahibim, lakin isim hafızam beni zorluyor.Zaten gençliğimden beri böyleydim.Ama sağımdaki minik melek unutulur gibi değil.Sana özel...İçerik çalınması mevzuu çirkin ötesi.Nasıl farkediliyor, teknik konu sınıfına sokuyorum ben onu ve anlayacağımı hiç sanmıyorum.Ama tarz vardır, yazı karakteri gibi.Nerede nasıl kullanırlar bilmem, ayaklarına dolanır bir gün.Gerisini getiremezler ki.Miminin cevapları açıklayıcı ve ilginç.Tıpkı kızımın kişiliği gibi.Sevgilerimle canım.Ece ablan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tüm blogları geziyorum Ece ablam. Yorum yapıyorsam bile tekrar gidiyorum mutlaka bloglara. Hani benim açımdan çok umurumda olan bir durum değil ama herkes için sinir bozucu bir durumdur eminim. Blog hırsızlığı ayrı bir olay. Cidden vahim bir durum. Beğenmene çok sevindim! :)) Sevgiler... :)

      Sil
  5. Bende özellikle bu mimde ki çoğu yazıyı okudum. Aslında yazmak için can atıyordum ama işte kişisel sebepler hep engel bize. :) Çok teşekkür ederim canım benimmm <3 Evet henüz 2 ay oldu. :D Bende senin yazını okuyacağım canım. Emim ki daha iyi tanıyacağız birbirimizi. :))

    YanıtlaSil
  6. Daha neler neler var kuzu :/ Çok duyuyorum bu tür haksız olayları. Hepsinin önüne geçmek gerçekten güç ama bana yaklaşmasınlar ısırırım cidden. :D Sosyal hesap takipçi kasma olayı kadar saçma bir durum yok gerçekten. Ne alıyor insanlar bundan cidden gereksiz. Ben fırsat buldukça kontrol edip hepsini çıkarıyorum. Dediğim gibi sinirlerim bozulsa da karşılığını veririm hemen bal kız. :))

    YanıtlaSil
  7. İlknur yavru ben bu mimi yapalı çok zaman oldu sen görmemişsin demek ki :)) Mart ayının başıydı sanırım :D bu arada sana bazı noktolar da çok katılıyorum sonuçta insanlar yazıyı okuduktan sonra değer görüp yorum yazıyorsa bende onları değerli gördüğüm için mutlaka yorumlarını yanıtlarım ama diyorum ya eleştirilecek şey çok fazla belki olumsuz olmaktansa hemen reddetmek yerine güzel şeyler neler yapabiliriz diye düşünmek lazım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde yavruu <3 bloguna o kadar da baktım halbuki ama görememişim. :D Ben yine de yorumlama yapıyorum. Cevapta da yazdığım gibi umurumda olmuyor. Yalnızca emeğin hakkını veririm. :))

      Sil
    2. Ay benim de ilk mim olayım da ause'yi de haftanın blogu ilan etmiştim ikisi bir arada yapmıştım nısıl ıma yazması zor olmuştu :))) boşver de geç öyle yaptığım da çok oldu bu arada normalde kızarım ama neyse dedim :))

      Sil
    3. İkisi bir arada zor olur gerçekten. :)) Ama ikinci kere mimlenmeye mi kızıyorsun? :D

      Sil
    4. ikinci kere mimlediğin için kızarmıyım yahu sen mimle beni hep yeter ki :* rahatsız olduğun konular için dimiştim ki :)))

      Sil
    5. Aaa anladım kuzumm <3 :)) O konular genel sorun yahu yapacak bir şey yok. :*

      Sil
  8. Cevaplarınıza bayıldım, bloğu gizli tutmayı beceremiyorum, keşke yapabilsem, arkadaşlarımı azarlıyorum bile okusanıza cahiller diye takılıyorum onlara :) Ben bu mimi yapmıştım, çok oldu yapalı ama güncelleyeyim siz öyle bakın :) Teşekkürler beni de mimlediğiniz için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuza baktım ama göremedim. :)) Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  9. Güzel içten samimi bir yazı dizini olmuş

    YanıtlaSil
  10. Çok içten bir yazı olmuş emeğine sağlık :) ayrıca mimin için çok teşekkür ederim en kısa zamanda cevaplayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Bekliyorum o halde. :)

      Sil
  11. ne güzel ne içten bir mim olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. ^^ Eğer yapmadıysan sende yap Destina! :)

      Sil
  12. Canımın içi ne de güzel yazmış ^^
    Bana bu mimden ilk bahsettiğinde nasıl heyecanlandığımı hatırlıyorum.. Acayiptir şimdi yine heyecanlandım, -benim için hala yeni bu tarz şeyler biliyorsun.. İlk fırsatta cevaplayacağım. :)
    Ayrıca verdiğin cevaplar o kadar yerinde ki. Yorum konusuna bende katılıyorum ama. Yorumlar sadece kendi reklamını yapmak için yapılmaz. İnsanlar sana vaktinden ayırıp, emeğini okuyup, yorum yaptıklarında bir "teşekkür ederim" demek bu kadar zor olmamalı.
    Neyse.. :)
    Samimiyetine, kalbinin güzelliğine sağlık kuzum!^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balımmm benimm <3 Gerçekten çok güzel bir mim. Senin cevaplarını da bekliyorum. ^^ Ben elimden geldiğince takibe aldığım her blogun yazmış olduğu içeriğine yorum yapmaya çalışıyorum ve bunu yaparken çokça yeni şeyler öğreniyorum. O senin kalbinin güzelliği bebişim çok teşekkür ederim. :* :)

      Sil
  13. hatırladım bu mimi yapmıştık. iyi ki cevaplamışsın. çok sevdim yanıtlarını. işallah hep yazarsın. bir de, neden blog yazıyorsun sorusuna cevabın çok etkileyiciydi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Deep :)) Umarım kendimi açıklayabilmişimdir, genelde çok yanlış anlaşılan bir insanım. :))

      Sil
  14. Yazmak güzel iyi ki gelmişsin aramıza. Bundan sonra çok görüşeceğiz desene:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Öyle olacak umuyorum. ^^ :)

      Sil
  15. Çok güzel cevaplar vermişsin eveet yazı çalınmasından bende muzdaribim eskiden bakıyordum önüne geçiyordum ama geçen yıldan beri hiç bakmıyorum bakmayada korkuyorum açıkcası çünkü bu hırsızlarla uğraşması çok zor oluyor birde pişkinlik yapıp üste çıkıyorlar :/ Bu yazıylada yüzleşmiş oldum artık bakma vakti geldi sanırım:) çok uzattım sanırım senide bloğuma beklerim der kaçarım sevgiler:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin. :) Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Maalesef öyle ve geçmiş olsun. :( Geleceğim elbette! :))

      Sil
  16. Caniiiim kisacim (ben de kisayim ya ordan da bir sempati var) tam keyifli keyifli yaziyi okuyordum bir de baktim aaa ben de varmisim. Adim deliye çikacak yakinda bazen yazdiktan sonra kiziyorum ama gerceklerin de gözardi edilmesine tahammülüm yok. Iyi ki yazmissin blogunu cok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Derya ablamm ^^ (İki kısa bir arada! :D)Açıkçası ben o yazıyı yazma cesaretini çok sevdim gerçekten ve sana olan hayranlığım arttı. Kolay kolay herkes dile getirmezdi. Hiç de öyle düşünmedim ayrıca. :)) Çok teşekkür ederim çok mutlu ettin beni ki sen. :))

      Sil
  17. Teşekkürler canım mimlemişsin en kısa zamanda bende yayınlayacağım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  18. Merhaba,

    Teşekkür ederim, ben de cevapladım soruları :)

    Renkli günler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim! Rica ederim, mutlu günler. :)

      Sil
  19. şöyle de onlaraaa. "beni bir sen anladın sen de yanlış anladın. git anlama beniiii!" :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha güzel cevaplar veriyorum Deep'ciğim emin ol :D ^^

      Sil
  20. Belli ki zor zamanlar geçirmişsin, olsun böyle zamanlarda büyüyor insan. Seni biraz olsun tanıdığıma sevindim. Mimine de icabet ettim ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğumuz geçiyoruz o yollardan ama evet onlar sayesinde de büyüdüm. :) Çok mutlu oldum, hemen geliyorum okumaya! ❤

      Sil
  21. canııım ilknurcum bu yazına yorum bıraktığımı hatırlıyorum ama bırakmamış mıyım*-* yoksa daha onaylanmadı mı . yine benim hatlar karıştı :)

    ay ay ay ablasını da mimlermiiiş :)
    ben bunu yapmıştım daha önce ilk postlarımdandı sevdicann mimlemişti. kocaman teşekkür ediyorum sana beni de mimlediğin için ^.^
    blogunun tasarımını mı değiştirdin yine . maşallah biliyosun bu işleri sen :)
    ne güzel cevaplar diye klişe yanıt gibi olacak ama yazı dilini çok seviyorum senin.
    özgünsün evet bu her türlü anlşılıyor tatlım. deryanın o postunu okumuştum maalesef öyle yapıyorlar. populer olma çabaları içinde oluyorlar. biraz da bu kendini aşamamak, takdir görmemek veya da sadece ben merkezli olmakla ilgili. o insanlara da şifa diliyorum Allah yardımcıları olsun da iyilessinler :D zamanında alay edenler belki şimdi pişmandırlar değil mi , umarım yani.
    şiirlerini gerçekten beğeniyorum bu arada bunu da belirteyım<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aahhaha Derya ablacığım güldürdün :D Rica ederim canımm benim ne demek. ^^ Mimlemeden blogları dolaştım bu mimi yapmamış dediğim herkes yapmış meğer :D Blog tasarımım önceki çok boğuk duruyordu bunu da sağolsun Simurg'un Kaleminin bir kaç önerisinden seçtim. Daha rahat oldu. :)) Çok doğru dedin çevre kaynaklı bir durum sonrası oluyor, özgüvensizlikten yapıyorlar snaırım ve fazla ego kaynaklı. Hakikaten iyi değiller onlar. Allah yardımcıları olsun :D Pişman olmalarını diliyorum, olduktan sonra da gelmesinler diyorum hep. :D Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için, sen bir tanesin. ^^ <3 Öpücem seni :*

      Sil
  22. Sosyal paylaşım siteleri içinde tek geçtiğim kesinlikle blog dünyası oluyor. Bana daha samimi ve doğal geliyor. İyi ki siz de çevrenizdeki olumsuz cümlelere takılmayıp yazma hayalinizi gerçekleştirmişsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin! :) Çok teşekkür ederim bende şu aniyi ki diyorum hep. :)

      Sil
  23. Mim için çooook teşekkür ederim, en kısa zamanda yapacağım :') Yazdıklarımla, blog olayıyla dalga geçen, ciddiye almayan insanlar benim çevremde de var.. İnsanı ne kadar etkilenmiyorum, onların söylediklerinden bana ne dese de etkiliyor bence böyle söylemler. Teşvik edeceklerine, destekleyeceklerine yoluma taş koymaya, beni yazmaktan vazgeçirmeye çalışanlar var.. Bu arada şu rahatsız olduğun ikinci konu gerçekten oluyor muymuş ya? Ne kadar saygısız bir hareket, çok şaşırdım.. Twitterda filan başıma geliyordu ama bu platformda hepimiz birbirimizi destekleyeceğimize burada da varmış demek böyle insanlar.. Yazık.. Neyse, bence de iyi ki karar vermişsin blog yazmaya. Sana yakın insanları bulma konusunda haklısın, illa çevrende olması gerekmiyor değer verdiğin insanların.. Böyle ortamlarla da bulunabiliyor güzel arkadaşlıklar :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hoşgeldin. :)) Güzel yorumun için çok teşekkür ederim öncelikle. Sanırım çevremizde bizi destekleyecek insanların bulunmayışı genel sorunumuz. Şunu söyleyebilirim ki kim ne derse desin asla vazgeçmeyelim yazmaktan, okumatktan. ;) Twitter'da genellikle yaşıyorum ama bloglarda dahi takibini çeken insanlarla karşılaşan blogger arkadaşlara rastladım ben. Ne diyebilirim ki.. Boşverelim, biz bize yeteriz... :')) Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  24. Pucca benim de ilk okduğum bloglardan biriydi. Hatta blogun ne demek olduğunu Pucca ile öğrenmiştim. Konuyla ilgili benim de mim yazımı okumak isterseniz serdaryaziyor.com ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PuCCa zaten o zamanın en çok okunan bloggerı seçilmişti. Tabi ki dizüstü edebiyatında öncülerinden. Tabi ki, geliyorum okumaya. :)

      Sil
  25. Vaaay süper olmuş burası! ^^ Bayıldım bu tasarıma. Mim için teşekkürler. :) Mim çok uzuun... Ama yaparım ya -,-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim. ^^ Rica ederim. :)) Sadece 9 soru ve hepside senin cevaplayabileceğin sorular gözünde büyütme yaparsın. ^^

      Sil
  26. Çok ilginç bir mim olmuş. Sanırım blogundan ayrılmayacağım bugün 💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah bende seninkinde dolanıyordum bugün. ❤

      Sil
  27. Ne kadar güzel ve samimi cevaplar olmuş :)

    YanıtlaSil

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS