FİLM İNCELEMESİ|PK

25 Nisan 2016 Pazartesi






















Yapım Yılı: 2014
Ülkesi: Hindistan
Tür: Dram, Fantastik, Komedi
Süre: 152 Dk.




















Konusu:

P.K. (Aamir Khan) bir şehirdeki yabancının düşünceler komedisidir. P.K. daha önce kimsenin sormadığı sorular sorar. Bunlar masum, çocuksu sorulardır ama cevapları enteresandır. P.K.'nın masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirirler. P.K.'nın sadık arkadaşları ve dostları olur. Kırık kalpleri düzeltir, öfkeleri dindirir. P.K.'nın çocuksu merakı kendisi ve milyonlarca insan için manevi bir yolculuğa dönüşür.  

İnceleyelim:

Ben öncelikle filmin yapımcı ve yönetmeni Rajkumar Hiraniyi tebrik etmek istiyorum. Zira kendisi filmlerinde topluma yönelik mesajlar vermekten kaçınmıyor. Bundan önceki filmi 3 İdiots ile de Aamir Khan ile çalışmış ve orada da eğitim sistemini eleştirmişti. PK filminde ise din eleştirisi yapılıyor. Hatta çıktığı yıl film için ‘’dini kötülüyor’’ eleştirileri yapılmıştı. Film konusundan da belirtildiği gibi yabancı bir karakterin etrafında dönüyor. PK başka bir gezegenden gelmiş, dünyaya yabancı olan çocuksu bir karakter. Olaylar ona ait olan bir şeyin çalınması ve PK’nın onu aramaya koyulmasıyla gelişiyor ve film ilerledikçe asıl anlatılmak istenen olaylar şekilleniyor.




















PK’nın her aradığını bulmak için yeni tanıştığı insanlar ve sorularına karşılık aldığı cevaplardan tutun, kendinden zorla alınanın kendisine geri dönmesi için ülkede yayılmış tüm dinlere ziyaretine kadar gelişen olaylar neticesinde sizde durup düşünüyorsunuz. Bu süreçte dostluklar da edinen PK, sitemini yapmaktan da çekinmiyor. Filmin can alıcı noktası ise son kısmı açıkçası tahmin etmeme rağmen son kısmı çok etkileyiciydi. Düşünmeden davranmanın, anlamadan dinlemeden hareket eden insanların ne gibi kayıplarının olduğunu gösteriyor. Kısacası hem eğlenip, gülebileceğiniz hem de oturduğunuz yerden eleştiriyi açık bir şekilde hissedebileceğiniz, üzerinde duracağınız nefis bir film.





















Eleştiri:

Açıkçası hint filmlerinin değişmez özelliği olan dans ve müzik çoğu filmde yapay kalıyor. PK filminde de söylemem gerekirse hint müzik ve dansları gereksiz yere uzatılıyor. Zaten filmlerinin çoğu 3 saatten aşağı zar zor oluyor ve filmin büyük bölümü müzik ve dansa ayrılınca insan haliyle sıkılabiliyor.

Yine de çoğu hint filmi severin söylediği gibi; Aamir Khan’ın bir sonraki filmi gelene kadar en iyisi bu!

Ayrıca filmin en sevdiğim soundtrack’ını paylaşmak istiyorum. Dinlemeye doyamadığım hint şarkılarından birisi. (Video özel fragman spoiler içermiyor.) İyi seyirler! 

53 yorum:

  1. Aamir khan nedense böyle farklı karakterleri oynamayı çok seviyor. Merak ettim filmi izlemek istiyorum en müsait zamanda. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok beğeneceğinize eminim. :) Ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. İlknur izlediğin filmi ben de izledim Aamir khan oynuyorsa zaten filmden şüphe etmemek lazım.Farklı bir uyarlama olmuş zaten gezegenden gelip dünyaya ayak uydurmaya çalışmak falan :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bir Amir Khan fanatiği olarak filmleri ve müzikleri çok beğenmiştim. Ayrıca değindiği konuda çok iyi ve çarpıcı işlenmişti.

    Sevgi ve ışıkla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aamir Khan gerçekten oyunculukta başka bir boyut. Filmlerinde ki replikler bile insanı büyülüyor. Sevgiler... :)

      Sil
  4. Harika bir film. Getirdiği eleştiriler de kesinlikle çok yerinde. Hirani ve Amir Khanin buluştuğu yapımların hepsi hem güldürüyor hem düşündürüyor hem de hüzünlendiriyor. İzlemediyseniz Taare Zameen Par filmini de izlemenizi tavsiye ederim. Orada da eğitim sistemine güzel eleştiriler var, harika bir film. İnceleme için teşekkürler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''Her Çocuk Özeldir'' iki kere izlemişimdir. Hem eğitim sistemini hem de evebeyn hatalarını çok güzel gözler önüne sermişti. :))

      Sil
  5. O dansları müzikleri yok mu?!.. :))) Beni benden alıyor :)) Teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum. :) Özellikle bu filmin Tharki Cokro çok hoş! :)

      Sil
  6. Aamir Khan'a ne söylenebilir ki.. Adam gerçekten efsane. Ki bu filmin de benim için yeri 3 idiots ile aynıdır. Bütün duyguları yaşatan bir filmdi. 2 kere izlediğim halde yetmedi hatta. Bir ara yine izleyeyim! :)
    Ayrıca paylaştığın soundtrack benimde en sevdiklerimden, açar eşlik ederim arada hatta :D
    Aayore aayoree :D
    Ellerine sağlık canım İlknur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akelammm! <3 :D Bende yeri 3 İdiots ve Her Çocuk Özeldir ile aynı. Bu filmini sadece 1 kere izledim ama kardeşlerime de seyrettirmeyi düşünüyorum. Soundtrackta kolunu salladıkları kısıma bayılıyorum ben. :D Rica ederim tatlım.:))

      Sil
  7. En en sevdiklerimden çok güzel bir filmdi :) Aamir Khan'ın oyunluğunun güzelliğinden bahsetmeye gerek yok zaten :)

    YanıtlaSil
  8. PK Hem eğlenceli, hem de güzel mesajları olan bir film. Gerçi çoğu Hint filmlerinin bir mesajı ve sosyal problemlere değinme yönü var. Bazen diyorum bizim sinemamız ne zaman bu kadar yozlaştı diye, yoksa mükemmel, sorunsuz bir toplum muyuz... Böyle filmler yapılmadığı gibi, Hint sineması da gösterilmiyor ülkemizde, yazık. Velhasıl Bollywood candır ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa evet Bollywood filmleri bizim ülkemizde yer almıyor. Sebebini merak ediyorum aslında. Ama Hindistan yozlaşmış bir ülke bence. Belki de bu yüzden filmlerinde hep eleştiri var topluma yönelik. :) Bizim ülkemizde de çok iyi filmlerin kıymetini bilmiyoruz. ❤

      Sil
  9. Aamir Khan'ın tüm filmleri iyidir ya :) Sosyal içerikli mesajları çok oluyor. :) İzlenilesi Adam. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen :) Kim der ki bu adam 51 yaşında! :)

      Sil
  10. çok methediyorlar bu filmi. sen de güzel yorumlamışsın izleyeceğim o hlde :) ah şu hintliler müzik şaşaa olmazsa olmaz. onlar öyle kabul etcez :) ben de çok severim ama o renkliliği:) sondaki şarkı da şamatalıymış epey :) sağol cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka izlemelisin Derya abla. :) Hem çok eğleneceksin hem de eleştireceksin. Aynen müzikleri olmadan olmaz. :D Her Çocuk Özeldir ve 3 İdiots da çok güzel. Yakında onlarında yorumlarını yaparım. :) Rica ederim. ^^

      Sil
  11. Çok eğlenceli ve bir o kadar da düşündüren bir diziydi. Ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
  12. Aamir diyice akan sular durur.

    YanıtlaSil
  13. Hep aklımda bir türlü izleyemedim. Akşama yapacak bir şey bulamazsam izleyeyim bari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeni tavsiye ediyorum kesinlikle. :) Hatta gel dedikodusunu yapalım. ^^

      Sil
  14. Bu filmi çok severek izledim. Hem eğlenceli hem de dinleri eleştiriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet zaten o açıdan çok sevmiştim. :))

      Sil
  15. Aamir Khan deyince akan sular durur. İzlemeliyim

    YanıtlaSil
  16. Dansları, müzikleri yüzünden olsa gerek pek sevmem Hint filmi ama konusu ilginç geldi. :)))dini kötülüyor dediklerine göre iyi bir şey olmalı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya da bulunun bütün farklı dinleri eleştirmişler filmde. O yüzden bayağı topa tutulmuştu film. :) Tam senlik bir film! ;)

      Sil
  17. Yavruu ay benim filmimmm :)) Aamir Khan hastası ben sence bunu kaçırır mıyım tabisi hayır filmin gösterime girmesini bile sabırsızlıkla beklemiştim :)) ve evvet kesinlikle hem güldürüyor hem düşündürüyor bu yüzden çok başarılıydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzumm <3 Ben kuzenim söylemese bilmiyordum böyle bir filmi olduğunu. :) Cidden çok başarılı bir film. Sonunu tahmin etmiştim ama. :))

      Sil
    2. Ben hint filmlerini çok seviyorum ya ondan artıkın çoğunu izlemeye çalışıyorum gerçi şu sıralar Korelerdeyim ya ahahahah :D

      Sil
    3. Ben hepsini izleyemiyorum ya :)) Bende korelilere taktım şu sıra. :D

      Sil
  18. Ne kadar uzunmus. Ben sinemada izlesem film arasinda kosu yapmam lazim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hintliler böyle Derya abla ^^ en az 3 saatten aşağı filmleri nadirdir. :D

      Sil
  19. İlginç bir filme benziyor şans vermek lazım :)

    YanıtlaSil
  20. amirin bütün filmlerini izledim sanırım, bu son izlediklerimden biriydi neden başlarda izlememişim demiştim. eğlenceli ve anlamlı bir yapımdı =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok eğlenceli ve bir o kadar anlamlıydı. Zaten Aamir Khan'ın filmlerinin genelinde bir eleştiri var. :)

      Sil
  21. 3 idiots u izledim.Pk'yı da izleyeceğim en kısa zamanda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aamir Khan'ın tüm filmlerini tavsiye ediyorum. ''Her Çocuk Özeldir'' yapımı da çok başarılı ve öğretici, eleştirici yapıya sahip. :)

      Sil
  22. Benimde favorim oldu. :))

    YanıtlaSil
  23. Aamir khan nın birçok filmini izledim. Pk beğendim çok tatlı bir uzaylı olmuş. Bundan sonra dram ve aşk isteyenlere fanaa yı tavsiye ederim. Bu arada çekiliş yapıyorum katılmak isterseniz beklerim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)) Fanaa duydum ama henüz izlemedim. :) Çok teşekkür ederim davetiniz için kontrol edeceğim mutlaka. Sevgiler...

      Sil

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS