KENDİN OLMAKTAN ÇEKİNME: MY MAD FAT DİARY

26 Mart 2016 Cumartesi

Tür: Komedi-Drama
Yapım: 2013-2015
Sezon: 3
Bölüm Sayısı: 16
Ülke: İngiltere

Konusu:
Dizinin hikayesi 1996 yılında geçiyor. Rae Earl’ün bir kaç aydır kaldığı klinik merkezinden çıkması ve psikoloğa gitmesiyle başlıyor. Kilolu olmasından dolayı üzerindeki baskıyı azaltamayan bir kız ve arkadaş çevresi edinmekte zorlanıyor. Çocukluk arkadaşı Chole bile klinikte kaldığını ve psikologa seanslara gittiğini söylemez. Ama Chole onu kendi arkadaş grubu ile tanıştırıyor. Rae, arkadaş grubunda önemli biri olmaya başlıyor. Klikteki arkadaşı Tix’i çok sevdiği için onu ara ara görmeye gidiyor ve psikologunun ricası üzerine kendine ‘’My Mad Fad Diary’’ adını verdiği günlüğü tutuyor.



Karakterler;
Rae Earl: Dizinin başrolü ve yaşıtlarına göre aşırı kilolu. Bu sebeple üzerindeki baskıdan kurtulamayarak birkaç defa kendine zarar verme eğiliminde bulunmuş ve kliğine yatmış. Sıkı bir Oasis hayranı. Ayrıca komik hayal gücüyle çok eğlendiriyor. Annesi ile problemleri var.

Finn Nelson: Rae’nin, Chole sayesinde tanıştığı gruptaki erkek arkadaşından biri. Biraz huysuz. İlk başlarda Rae’ye soğuk davransa da sonradan şaşırtıcı bir şekilde ondan hoşlandığını belirtiyor. Ayrıca Rae’yi birçok zor durumdan kurtarıyor. Dizinin izlenmesine en büyük etken diyebiliriz. ^^


Chole Gemell: Rae’nin çocukluk arkadaşı olmasına rağmen zamanla birbirinden uzaklaşmışlar. Grubun güzel, alımlı kızı. Kendine fazla güveniyor ama içten içe Rae’yi kıskanıyor. Ayrıca Finn, Rae’ye ilgi duymaya başlayınca o da kendini bir rekabetin içine sürükledi. Rae’yi üzecek hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Yine de Rae'ye çok değer veriyor. 


Archie: Rae’nin grupta en iyi anlaştığı arkadaşı diyebiliriz. Çünkü Rae ilk başlarda ondan hoşlandı. Hatta gruptaki arkadaşlarına söylemekten çekindiği bir sırrı yüzünden Rae ile çıkmaya başlamıştır. Çok sürmeden kendi ifşa etti.






ChopGrubun en konuşkan ve espirili karakteri. Çok rahat olmasıyla ön plana çıkıyor. Hatta bazen fazla patavatsız oluyor. 



Izzy: Grubun şirinesi. Neşeli ve saf halleri ile kendini sevdiren bir karakter. Yüzünde gülümsemesi eksik olmuyor. Chop’a olan ilgisi dikkatlerden kaçmıyor.





İnceleyelim;
My Mad Fat Diary, yazar Rae Earl’ün ‘’My Mad Fat Teenage Diary’’ isimli günlük tarzı kitabından esinlenerek senaryolaştırılmış. yNi gerçek bir hikaye! Dizi toplamda 3 sezon olup, 1. ve 2. sezonlar 6 bölüm ve 3. sezon 3 bölüm olarak belirlenmiş bir mini-drama. Dizi, Rae’nin ağzından anlatılıyor ve zaman zaman dizi de sahneleri donuk, hayal gücüyle birleşmiş komik çizimler eşliğinde izliyorsunuz. Dizinin 90’lı yıllarda geçmesi de farklı bir hava katıyor. Tam bir nostalji esintisi. Radiohead'in şarkılarına da ağırlıklı olarak yer verilmiş.

Diziyi izlerken karakterlerin gerçekçiliğini sorguladığımda ‘’vay be gerçekten böyle insanlar var!’’ dedim. Bence diziyi izleyen herkes, hatta özgüven problemi yaşayan birçok kişi kendinden bir pay çıkarmak isteyebilir. Arkadaşlıklar, yalanlar ve aşk. Özellikle Chole’un, Rae’ye olan dizi boyunca ki kıskanç, çekilmeyen tavırları beni gıcık etse de Rae’nin her defasında ondan daha olgun davranarak kendini geliştirmesi hoşuma gitti. Finn’i hiç söylemiyorum. Kesinlikle favorim. Rae’nin kendisine olan bakış açısının değişmesine sebep oldu. Grupta ki diğer arkadaşlıklar da kıskanılası idi. İnsanların her zaman kendinde aradığı sorunlara, tipik takıntılara genişletilmiş açıdan bakmamızı sağlıyor. O yönden çok sevdim. Ayrıca cinsel açıdan da Rae'nin kendisini keşfetmesine yer verilmiş, bu bilgiyi de belirtmem gerek. 
Dizimiz diğer normal gençlik yapımlarına nazaran, genç bir kızın sorunlarla geçen hayatı ve klinikten çıktıktan sonra normal yaşama ve arkadaşlıklara adım atmasını anlatıyor kısaca. Kendinizi olduğunu gibi sevmemeniz için hiçbir neden yoktur! İnsanların sizin dış görünüş hakkında ki yorumları üzerinde kafa yormayın ve kendinize karşı merhametli olun. Sadece olduğunuz gibi olun. 

Diziyi izledikten sonra bu mesajı gayet net bir şekilde aldım. Çünkü bence, insan kendisine karşı sevgi besleyemez ise, kendisiyle barışık olamazsa; başkalarından da olumlu ilgi bekleyemez. Ayrıca nefis bir jeneriğe sahip! İyi seyirler. ^^ 

30 yorum:

  1. Çok eğlenceli bir dizi gibi görünüyor :) Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben izlerken çok eğlendim, rica ederim. :)

      Sil
  2. bunu da listeye ekleyim. bitmez bu kore dizileri. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu İngiliz dizisi ama Kore dizilerini tanıtmaya kalksam bitiremem sanırım :)

      Sil
  3. Dizinin mesajı yerinde olmuş...
    Sana katılıyorum, insan kendisi ile barışık olmalı, kendini sevmez ıran bir başkasıninda seni sevmesini beklemek çokta doğru olmaz...önce kendini seveceksin...paylaşım için tşk.

    YanıtlaSil
  4. Başrol olarak ilginç bir tercih. Ama tutar bence bu dizi. Konusu ilginçmiş gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi çok tuttu. Hatta herkes bitmesin istedi ama yerinde bitirdiler bence. Aynı şeyleri tekrarlamaya gerek yok nasılsa. :)

      Sil
  5. Gençlik başka bir şey :)

    YanıtlaSil
  6. benim de çok sevdiğim bir diziydi bir yılı aşkındır yeni sezon bekliyorum hatta ki çok heyecan dolu bir yerde kaldı çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. sezonu izledin mi? Çünkü dizi tamamen bitti. İlk 2 sezon 6 bölümdü. Son olarak 3. sezon ise 3 bölüm, 3. bölüm final olarak bitirildi.

      Sil
  7. Bu dizi hep gözüme çarpıyor ama geçiştiriyordum, bundan sonra izleyeceğim. :D Sadece üç sezon mu, devamı gelecek mi? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 sezondu maalesef devamı gelmeyecek. :( Zaten bölümleri de çok az. İzlemek istersen bir çırpıda bitirirsin. :)

      Sil
    2. Başladım bile, 1 bitmek üzere :D

      Sil
    3. Süper ^^ Bitirince yorumunu merakla bekliyorum o halde :D

      Sil
  8. Bu diziyi çok duydum ve merak ediyorum ama izlemek nasip olmadı. Yazın bütün sezonları izleyip bitirebilirim:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 1 sezonunu bir günde bitirmiştim, çok eğlendim izlerken. :)

      Sil
  9. baksanaa, hani bana yorum yapıyon yaaa blogumdaaa, sana verdiğim cevapları okuyon de miiiii :)))) bak mesela "dergiler 4"te gibii. yorum yanıtlarını gmailden izliyoz yaaa. biliyo mmusun ben seninkileri izleyemiyom yaaa çünkü senin yorum kutunda "bu yoruma abone olun" kutusu yok yaaa üff ya amaaaa :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim maile de senin cevapların gelmiyor maalesef, sadece bloguna girince görebiliyorum. :( O kutucuğu nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum, fırsat bulabilsem eklerim abone olma şeysini :D

      Sil
  10. adını görsem izlerdim ki ben bunuu :) ama dizi izleyemiyom ya film olsaydı ya :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bölümleri çok kısa. 1. ve 2. sezon 6 bölüm, 3. sezon 3 bölüm. Ama izleyemiyorum dersen de bir şey kaçırmazsın zaten. Konusu farklı gençlik dizisi ne de olsa. :)

      Sil
  11. ne güzel tanıtmışsın diziyi ve karakterleri :) gençlik yaa. şeyi izledin mi hani 3 kız var deniz kızı oluyorlar. yahu neydi onun ismi geçen sene ben onu çok sevdim. güçleri var kızların. ay bilen var mı dostlar unuttum :( tavsye edecektim ama adını unuttum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. ^^ H2O: Just Add Water isimli bir dizi vardı Derya abla, 3 kız bir mağaraya girince dönüşüm geçiriryorlar ve sonra ne zaman su ile temas etseler deniz kızına dönüşüyorlar. Kidz TV'de izlemiştim ben. O mu acaba? :)

      Sil
  12. evet eveeeeeeeet oo :) yahu nasıl da hemen bildin. :) ben onu çok sevmiştim epey bir bölüm izledim geçen sene :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende o diziyi çok sevmiştim. :) 2006-2008 yılları arasında çekilmiş bir dizi yanılmıyorsam ama Türkiye'de 2014 yılında yayımlanmaya başlandı. Toplamda 52 bölümdü. Kardeşlerim ile oturup izliyorduk, sen deniz kızı deyince ilk olarak onlar geldi aklıma. :D

      Sil
    2. kısanın güncesi bir şey sorucam buraya 2014tte 52 bölümdü diye yazmışsın ndn şimdi 15 bölüm?
      dizinin bimesine gerçekten çok üzüldüm keşke bitmeseydi

      Sil
  13. çok eğlenceli bir dizi gibi görünüyor :) izlenilecek diziler arasına çoktan ekledim bile. bu arada blog keşif etkinliğinde geliyorum sizi takibe aldım bloğuma da bekliyorum sevgiler :) http://efsaninseruveni.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin. :)) Gerçekten çok eğlenceli. Geliyorum tabi ki. :)

      Sil
  14. Dizinin yalnızca ilk sezonu izlemiştim ve şimdi bu yazıyı görünce gidip tekrardan izleyesim geldi, bi' duygulandım ayol. Ama önce sınavlarımın bitmesi gerek..

    https://mellereveur.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS