BOYU KISA OLANLARA TAVSİYELER #3

8 Mart 2016 Salı

BAŞKALARININ SİZİN HAKKINIZDA NE DÜŞÜNDÜKLERİNİ ÖNEMSEMEYİN

Hepimizde yok mu şu ‘’Acaba hakkımda ne düşünüyor?’’ kompleksi. Zaman zaman hepimizin beynini kemirir. Başlığın boy ile ilgisi olduğuna bakmayın. Aslında toplum olarak bu konuya her birey aşinadır. Her an birimiz, diğerinin bizim için ne düşündüğünü merak ederiz. Ben kendim çoğu zaman sırf bu yüzden başkalarının istediği gibi biri olmaya çalışmış olabilirim. Ama bu beni çok yıprattı. Kendimle ilgili her şeyden soğumaya meyilli birine dönüşmeme ramak kalmıştı diyebilirim. Ama bunun bir çözüm olmadığını başlıklarla anlatacağım.







Hiç Kimse Mükemmel Değildir
Hayatımızda, arkadaşlar sayesinde edindiğimiz çevremizde ki hiç kimsenin bizden mükemmel olmadığının farkına varmalıyız. Mükemmel olmak kişilikle alakalıdır, sosyal statüyü asla bu konuya dahil etmiyorum. Sürekli mükemmel, hatasız olmaya çalışan insanların üstünde mutlaka belli başlı baskılar vardır. Boyu kısa birinin topuklu ayakkabı giymesi de eleştirilir, kısa boylu birinin topuklu ayakkabı giyinmesi de. Kabul görme arzusunun her insanda olduğu gibi sizinde bir parçanız olduğunu unutmayın. Ama etrafınızda bu arzunuzu giderecek kimseyi bulamazsınız. Fiziksel görünüşünüz sizin için problem haline dönüşmesine izin vermeyin. Kafanızda ki ‘’mükemmeliyet’’ kavramını bir kenara bırakın, kısa veya uzun boylu olduğunuzu kabullenin. 

En Büyük Düşmanınız Sizsiniz
Bizler hiç farkında olmadan kendimizi eleştirirken o kadar acımasız oluruz ki, karşımızda ki insanın bize karşı olan düşünceleri de değişir. Düşünceler değişkendir. Kimin kim ya da başka bir şey hakkında düşündüğü şeyleri bilemesek bile kendimizden tahmin etmek çok da zor değil. Bir tabloyu iki dakika önce beğenmezseniz, iki dakika sonra bu düşünceniz değişebilir.

  • Kendinize olan güvensizliğinizi başkalarına aktarmayın.
  • Kendinizin değersiz olduğu hissine kapılmayın ve bunu yine başkasıyla paylaşmayın.
  • Zayıflıklarınızın bilinmesine izin vermeyin.
  • Olumsuz deneyimleriniz yargılara bağlıdır, bu sizi üzmesin.
  • Kendinizi eleştirirken bile gülümsemeyi öğrenin.
  • İnsanı rezil de vezir de yapan yine kendisidir, aklınızdan çıkarmayın.

Kimseyi Kontrol Edemezsiniz
İnsanların ne düşündüklerini ya da fikirlerini kontrol edemezsiniz. Herkesin düşüncesi kendisinedir. Başkaları dediğimiz kişilerde birer birey. Ben yazıyı yazarken bile ‘’o zaman sana ne benim hayatımdan’’ diyebilecek birileri de çıkabilir karşıma. İnatla çevrenizde ki insanların hakkınızdaki düşüncelerini değiştirmek için çaba sarf etmeyin. Zayıflığınız varsa bunu keşfedin ve düzeltmenin yolunu bulun. Çevrenizdekileri ne kadar kendiniz hakkında yanlış fikirlere kapıldıklarını anlatsanız dahi onlar kendileri istemeden bunu değiştirmezler. Sevginizi ve güveninizi başkalarından önce kendinizle paylaşın. Kendini düşünmeyen, sevmeyen biri başkalarını sevemez.

Bu Hayat Sizin
3 günlük dünya dedikleri hayata sadece bir kere geliyoruz. Herkesin kendi yaşamını istediği ve dilediği şekilde yaşama hakkı vardır. Kafanızda ki ‘’kim ne der’’ , ‘’elalem ne söyler’’ düşüncesini bir kenara atarak kendinizi rahat bırakın. Üzerinizde oluşturduğunuz kısıtlamalar zamanla sizi kendinizle yalnız bırakır. Hayalleriniz varsa insanların bunun hakkında ki olumsuz eleştirilerine, yıldırma çabalarına aldırış etmeyin. Yiyeceklerinize, giydiklerinize, gezeceğiniz yerlere kendiniz karar verin. Onlar söyleyip geçsinler. İnsan kendisi bir şeyi denemeden ne başarıyı ne de başarısızlığı ölçebilir. Kendinizi ikinci plana attığınız sürece, denemek istedikleriniz aklınızın bir köşesinde ukde olarak kalır, mutsuz olursunuz.

Çok fazla önemsemek hayatınız her anlamda sizin için zorlaştırır, yorar. Başkalarının ağzına bakarak bu hayat geçmez. İçinizden geldiği gibi davranın, istediğiniz gibi yaşayın. Çünkü siz, sizsiniz...
Bu başlık için söyleyebileceklerim bu kadar. Herkese iyi günler... 

 “Başkalarının senin hakkında ne düşündükleri önemsediğin sürece, onlar senin sahibindir.”

- Neale Donald WALSCH

Not: Görsel alıntıdır.

10 yorum:

  1. Tarkan, davutoğlu bunlar çok kısa insanlar ama milyonlar beğeniyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Zaten sorun genel anlamda insanın çevresi oluyor. Tek tük de olsa bunu yüzünüze vuran insanlar çıkıyor. Ama bu problemi aşmak bizim elimizde. :)

      Sil
  2. Geldiiiim! :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, bende kısa boylu biri olarak bloğunuzun ismi ilk ilgimi çeken oldu :) biraz gezinince sadece boyla akakalı olmadığını anladım tabii :). İnsanın önce kendisiyle barışık olması gerekiyor her şeyden önce. İnsanı rezil de vezir de yapan yine kendisidir, bunu çok beğendim. Bir de şu köşede kanat çırpan delikanlıyı :). Çok güzel bir anlatım olmuş, bloğunuz da öyle. Yüreğinize sağlık :) sevgilerimle

    kurabiyecimiss.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Zehra hanım, hoşgeldiniz. Haklısınız, insan önce kendisini sevmeli. Ah o delikanlıyı bende çok seviyorum. Size geliyorum hemen, sevgiler. :)

      Sil
  4. ay kendimize düşman değil de bir dost olabilsek de mi yaaaa :)

    YanıtlaSil

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS