ANİME İNCELEMESİ – AKATSUKİ NO YONA

12 Mart 2016 Cumartesi

İzlerken içimi kıpır kıpır yapan anime serilerden birisi. Gerek karakterleri, gerekse seslendirmeleri o kadar rayına oturmuş ki, yana yakıla ’’2. Sezonu nerede?’’ demeden duramıyorum…

Anime: Akatsuki No Yona
Tür: Aksiyon, Komedi, Romantizm, Fantastik, Shoujo
Yapım Yılı: 2014
Bölüm Sayısı: 25/24+
Konusu:
Hiryuu krallığında yediği önünde yemediği arkasında, el bebek gül bebek olarak yetişen prenses Yona-hime’nin etrafında şekil alıyor. Babası Hiryuu krallığının imparatorudur ve annesini kaybettikten sonra çocukluktan bu yana birlikte olduğu kuzeni Soo-won vardır. Ancak Soo-wun göründüğü gibi değildir. Yona-hime’nin imparator olan babası, Yona-hime’nin 16. yaş gününde Soo-won tarafından katledilir. Böylelikle Soo-won’a tahta çıkma yolu açılır. Yona-hime, sevdiği atam tarafından öldürülen babasının şokunu yaşar. Bu nedenle Yona-hime yine çocukluk arkadaşı ve koruması olan Son Hak ile Hiryuu kalesinden kaçarlar. Ancak bu kaçış bir son değil, başlangıçtır.

İnceleyelim;
Anime ilk bölümden itibaren sizi kendisine bağlıyor. Karakterler hakkındaki şoku ilk bölümde tadıyorsunuz ve insanların güler yüzlerinin arkasında nasıl bir kişilik olduğuna dair düşünmeden edemiyorsunuz. Ben animeleri izlerken ister istemez bağdaştırma yapıyorum. Soo-won-Yona-hime ve Son Hak ilişkisini sürekli merak ediyorsunuz. Anime de Son Hak ile Yona-hime’nin diyalogları yüzünden kahkahalar attım. Çok eğlenceliydi. Tabi seri bu kadarla sınırlı değil. Hiryuu kalesinde ki kaçışlarından sonra Yona-hime’ye bir vazife düşüyor ve Son Hak ile kendini tahmin edemediği bir maceranın içinde buluyorlar.

Ben en çok çizimleri ve karakterlerin seslendirmelerine takılmıştım. Özellikle Yona-hime’nin seiyuusuyla ilk kez karşılaştım. Sesi önce bana ilginç geldi ama animeyi izledikçe ‘’böyle karaktere böyle ses’’ dedim! Ayrıca opening ve ost'leri harika! 

Yona-hime;
Oldukça şımarık, hayatta tek gayesi Soo-won. Babası tarafından eline silah alması dahi yasaklanmış. Hatta imparator ülkesinde ne savaş ne de silah taşınmasını istemiyor. Kalbinde gizlice Soo-won’un aşkını taşıyor. 16. Yaş gününde bu konuyu babasıyla görüşüyor ancak olumsuz tepki alıyor. Ayrıca nadir bulunan kırmızı saçlarından nefret ediyor. Yona-hime’nin seri boyunca gelişen karakterine çok şaşıracaksınız.

Son-Hak (Haku-Gürleyen Canavar);
Yona-hime’nin çocukluk arkadaşı ve aynı zamanda koruması. Çocukken Hiryuu kalesinde bulunan büyük kabilelerden Rüzgar Kabilesinin komutanı tarafından evlatlık edinilmiş. Yaşına göre fazlaca güçlü ve zeki olan Hak, Yona-hime’ye karşı boş olmamasına rağmen onun Soo-won için hissettiklerinden dolayı kendi hislerini kalbine gömüp ikisini desteklemeyi tercih etmiş. Ta ki Soo-won gerçek yüzünü gösterene kadar. Hak'ın da geçmişinden pek bahsedilmediği için 2. sezon gelirse bir sürpriz olabileceğini düşünüyorum.


Soo-won;
Hiryuu krallığının gelecek veliahtı ve Yona-hime’nin kuzenidir. İlk bölümden o kadar neşeli, o kadar kibar görünmüştür ki herkesi kendine bağladığı kesin. Ancak Hiryuu imparatorunu öldürmesiyle karakter olarak kafamızda derin soru işaretleri açtı. Serinin ilerleyen bölümlerinde imparatoru öldürmesine rağmen kişiliğinin kötü olmadığını düşünüyorum kendimce. Aynı zamanda Yona'ya karşı da boş değil gibi. 2. Sezonu gelirse altından bir sebep çıkacak gibi geliyor. İmparatoru tanıdıkça zaten Soo-won’un niyetini bir nebze anlayabiliyorsunuz.
         

Gelelim sürpriz karakterlere;
Yona-hime’ye bir vazife düştüğünden bahsetmiştim. Spoiler vermek istemem. (Aslında deli gibi istiyorum ^^) Aslında Hak ve Yona kaleden kaçtıklarında kendilerini bir Kahin’in evinde buluyorlar. Kahin, kalesine geri dönebilmesi için dört büyük ejderi bulması gerektiğinden bahsediyor ve hepsinin de bir özelliği var. Macera ve aksiyon burada başlıyor.

Spoiler!!!
Sırasıyla; Kızıl Ejder, Beyaz Ejder, Mavi Ejder, Yeşil Ejder ve Sarı Ejder
 2. Sezonu umarım çıkar, çünkü seri yarım kaldı.

Animeyi severek izleyeceğinize eminim. ^^
Ayrıca favori ost'lerimden birisi... Akatsuki No Yona 
Not: Gifler alıntıdır.

36 yorum:

  1. Ya bu anime kızlarına bayılırdım önceden çizmeye falan çalışırdım çok hoşuma giderdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende denedim bir aralar ama her seferinde Cin Ali tarzı çizmekten ötesine geçemedim. :')

      Sil
  2. Severek izlediğim bir animeydi. Çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin canım, çok teşekkür ederim. :) Bende çok severek izledim. :)

      Sil
  3. Bende yeni yeni kalem kuklası sayesin de anime izlemeye başladım :)) vakit bulursam bunu da bakacağım ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalem Kuklası çok iyi yapmış! Bende çevremde ki herkese zorla izletmeye çalışıyorum. :') Sevdiğin anime türleri olursa danışabilirsin canım. :)

      Sil
  4. Animeler son dönemlerde iyice popüler oldu... Bu arada benim de kitabım çıktı, söylemek istedim! :) Bloguma beklerim efendim... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin :) Animeler benim için ayrı dünya haline geldi. Kitabının adı Ters Düz değil mi? Blog açmadan önce biliyordum seni, en kısa zamanda kitabını almayı planlıyorum. Hemen geliyorum. :)

      Sil
    2. Aa, nasıl yani blog açmadan önce? Anlamadım? :)

      Sil
    3. Blog açmaya karar vermeden önce anonim olarak bir kaç blogu takip ediyordum. Sadece kendi blogumla ilgilenemem düşüncesiyle blog açmaya cesaret etmiyordum. :)

      Sil
  5. anime seviyom bi bakıyım bi deee hoşgeldin ki aramızaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sende hoşgeldin bloguma :) İzlersen çok eğlenirsin ki... :)

      Sil
  6. Merak ettiğim bir anime oldu, fırsatını bulursam izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  7. Bu yorumda burada dursun izleyip geliyorum 1 haftaya kadar! :) Gerçi biliyorsun en fazla 4 gün sürer bitirmem :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana önerdiğim 2 animeyi 4 günde bitirdin. :D Buna 2 gün veriyorum. Sonra buradasın! :D

      Sil
    2. Hahaha vuymayın :D Tamam bakalım bitirip geleceğim hemen kkk :D

      Sil
  8. ya ben bu sevgiliyi bulmadan önce hiç anime izleyemezdim, vaktim olmazdı ya da ne zaman izleyeyim desem o zamanki partnerim o ne ya çizgi film mi izlicen mk diye bi yorum patlatır beni benden alırdı. son 3 yıldır o kadar mutluyum ki kaç bölüm olursa olsun bir animenin bitmesi en fazla 5-6 gün sürüyor. hayvanlar gibi izliyoruz filan. bak sana izlemediysen diye not düşüyorum: fullmetal alchemist brotherhood (büyük ihtimalle izlemiş olabilirsin) , Elfen Lied, Soul Eater. bir sürü var da beyin işte lazım olunca duruyor :D yazarım arada. senin önerilerine de bakacağım zira herşeyi tükettik one piece ile hayat geçmiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni o kadar iyi anlıyorum ki :D insanın kendisini gibi bir partnerinin olması çok güzel bir duygu. Önceki senelerde bende hergün izliyordum ama şimdilerde o kadar fırsatım olmuyor. Elfen Lied izledim sadece önerdiklerinden. Diğerlerine henüz bakamadım ama bende sana bolca önerebilirim elbette. :) Hatta sıkıldıkça Hangoutstan falan yazarsın. <3

      Sil
  9. Şimdi 2. Sezonu gelmeyecekti???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 Ova bölüm verildi ama yeni sezonla ilgili bir gelişme yok henüz.

      Sil
    2. Sezon bitti diye az kalsın aglıcaktm olm sinirim bozuldu narutonun tum serisi bide bu anime gerisi hic hosuma gitmiyo guzel bisiler onersiniz akatsukk no yona gibi ?

      Sil
    3. Seri bitti diye aglıcaktm nerdeyse 3.sezon nezaman gelicek bi bilgibiz var mı ?

      Sil
    4. Seri bitti diye aglıcaktm nerdeyse 3.sezon nezaman gelicek bi bilgibiz var mı ?

      Sil
    5. Akagami Shirayuki-hime var bu anime de çok güzel. Maalesef yeni sezon haberi yok henüz.

      Sil
  10. Çok spoiler vermişsin iyi ki izledikten sonra okudum

    YanıtlaSil
  11. Ya şu an 16. Bölümdeyim, seri yarım mı kalıyor? Yoksa az da olsa belirli bir yerde mi bitiyor? Yarım kalınca içim içimi yiyiyor yahu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç tane Ova verildi fakat yeni sezon sinyali verilmedi hala ne yazık ki... :/

      Sil
  12. merhabalar hayatımda ilk defa bir blog görüyorum bu neası bişidir lo diyorum , akatsuki yi izledikten sonra 2. sezonu ararken sen cıktın kardiş :) biraz inceledim ilginç geldi, site çok neşelendirici geldi anime örnekleri almak isterim senden sırasıyla izliyeceğim BU TÜR animeler favorimdir emmeeeeeeeee üye falan oluyormuyuz nabiyıh bulamadım gitti yeni paylaşımlarından nasıl haberdar olurum bilemiyorum birde blog hala açıkmı yani Online tutuyormusun yazdıklarımızı görüyormusun :( bilmiyorum adım Yavuz ara ara girip bakıyım dicem nası lgörücem :D sultanabdulhamit1071@gmail.com mail adresim mesaj atıp blogunuza bağlarsanız bilgi verirseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, blogum güncel. Sadece şu sıralar pek yazı giremedim fakat bundan sonra sıkça anime yorumları vs bloguma eklemeye çalışacağım. Teşekkürler, iyi günler. :)

      Sil

 
DESİNG BY VALAR MORGHULİS